Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 093435
Lezerspodium

Verplaatsing zwembad De Neul naar Kienehoef?

Sint-Oedenrode - In de vergadering van 27 juni jl. heeft de gemeenteraad van Meierijstad ingestemd met het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor de vervanging van o.a. zwembad De Neul.

Door bureau Drijver en Partners is een onderzoek ingesteld naar enkele locaties voor het nieuwe zwembad. Welke locaties dat zijn wordt voor de inwoners van Rooi geheim gehouden. In het rapport wordt echter een sterke voorkeur uitgesproken voor de Kienehoef. De opstellers van het rapport hebben gesproken met leden van de gebruikersraad van het zwembad; hiervoor zijn de KBO/Seniorenraad niet uitgenodigd, terwijl een groot aantal senioren vaste en trouwe gebruikers van het zwembad zijn en de KBO bijna 1600 senioren in het centrum vertegenwoordigt. KBO en Seniorenraad vinden dat een heel opmerkelijke uitsluiting van een grote belanghebbende groep gebruikers. Het huidige zwembad ligt dicht bij Odendael en de complexen voor seniorenhuisvesting. Veel van deze bewoners en ook andere inwoners van het centrum gaan een of meerdere keren per week zwemmen. Het zwembad ligt voor hen gunstig, dichtbij en gemakkelijk te bereiken ook voor mensen die niet meer met auto of fiets kunnen. Het zwembad voorziet in een belangrijke behoefte: het zwemmen houdt mensen in beweging en kan preventief lichamelijke klachten voorkomen of uitstellen. Het zwemmen voorziet ook in de behoefte aan contacten met andere mensen. Eenzaamheid is een steeds groter wordend probleem voor senioren en het gaan zwemmen met anderen helpt dit mede te bestrijden. Regelmatig biedt de KBO, in samenwerking met het zwembad, senioren de mogelijkheid om voor € 1,- te gaan zwemmen. In 3 maanden tijd doen hieraan 622 senioren mee. Verder biedt het zwembad diverse activiteiten aan voor senioren, zoals 55+ Combi-Fit, Fifty-Fit Soos, begeleid zwemmen en watergymnastiek.
KBO en Seniorenraad verwachten dat bij een verplaatsing van het zwembad naar Kienehoef veel senioren gaan afhaken, zeker bij slecht weer en wanneer het lang donker blijft op winterse dagen. Wat betekent het voor de exploitatie van het nieuwe zwembad wanneer een aanzienlijk deel van zijn vaste, wekelijkse gebruikers afhaakt? Verder zorgt het zwembad voor wat leven in het centrum. Voor KBO/Seniorenraad is sportpark de Neul een prima alternatief voor het huidige zwembad. Helaas weten we niet of ook deze locatie door het externe adviesbureau is onderzocht!

KBO Sint-Oedenrode Centrum en Eerschot
Seniorenraad Meierijstad


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!