Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 80b441
Foto: Sem van der Kallen
Evenementen / Sint-Oedenrode

Zevensprong 2019 bijna van start

Sint-Oedenrode - Dinsdag 9 juli start de 33e editie van de Zevensprong, de Rooise kindervakantieweek voor alle kinderen uit groep 3 en 4 van het basis- en speciaal onderwijs. De kerngroep is al sinds september vorig jaar druk met het organiseren van deze week. De leiding is inmiddels geïnstrueerd, de boekjes voor de kinderen zijn uitgedeeld. Vanaf dinsdag staan zo'n 60 vrijwilligers klaar om de 275 deelnemende kinderen iedere dag te begeleiden en een onvergetelijke week te bezorgen.

Programma
Dinsdagochtend gaat de Zevensprong om 9.30 uur van start bij manege de Pijnhorst. De week staat in het teken van het thema "Geen tijd te verliezen!" De kinderen reizen in de tijd terug naar het verleden en nemen een kijkje in de toekomst. Hopelijk is iedereen op vrijdag weer terug in 2019! Na de feestelijke opening met een speciale gast, beginnen de kinderen op dinsdag met Ridderspelen bij de manege, en het "Helden van de Kienehoefspel" in park de Kienehoef. Op woensdag wordt een kijkje in de toekomst genomen met een twaalfkamp. Op donderdag vindt de traditionele busreis plaats. Tenslotte vindt op vrijdagochtend een Vossenjacht plaats rondom het Kasteel en de wijk Vogelenzang. In de middag zal er een spectaculair optreden plaats vinden van een clown, en wordt de Zevenspong om half 4 afgesloten.

Feestavond
Voor de kerngroep en de vrijwilligers start de Zevensprong maandag al. Na de voorbereidingen overdag vindt er 's avonds eerst een leidingspel plaats. Daarna is er een feest in café 't Kerkpleintje. Deze avond wordt gesponsord door 't Kerkpleintje en Cafetaria de Mert. De avond is bedoeld om alle vrijwilligers bij voorbaat te bedanken, maar ook de onderlinge kennismaking staat tijdens deze avond centraal.

Emballage-actie Jumbo
Jumbo Pieter Christiaanstraat heeft in de maand juli een leuke actie. Met een lege flessensactie kunnen alle klanten de Zevensprong steunen door na het inleveren van de lege flessen, het bonnetje in een speciale box te stoppen. De gehele opbrengst vanuit deze actie komt ten goede aan de Zevensprong. Ook kunnen de kinderen de flessen tijdens de Zevensprong inleveren bij de leiding. De actie loopt de hele maand juli.

Tijdens de Zevensprong is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Ook kunt u de Zevensprong volgen via Twitter @zevensprongROOI, Facebook "Stichtingdezevensprong", Instagram "zevensprongrooi" of www.zeven-sprong.nl.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!