Clubkampioenschappen Argo

Sint-Oedenrode - Woensdag 27 juni zijn de Clubkampioenschappen gehouden. 22 Zwemmers en zwemsters hebben aan deze wedstrijd deelgenomen waarbij iedereen drie afstanden heeft gezwommen.

Nadat alle afstanden gezwommen waren, werden de medailles voor de verschillende leeftijdscategorieën uitgereikt. De volgende zwemmers en zwemsters mogen zich clubkampioen noemen in hun categorie: Benedict van den Bosch, Fleur Duffhues, Dominic van den Bosch, Seth Joosten, Esmee Broeren, Naomi van der Post, Leonie Habraken, Lucas Somers, Naomi van de Ven, Lars Diesch en Janne Santegoeds.
De zwemmers en zwemsters die geen plaatsje op het podium wisten te bemachtigen ontvingen een fraaie herinneringsmedaille. Iedereen ging dus met een medaille naar huis.
Afgelopen zondag werd er gezwommen in het kanaal Hoeke-Sluis in Zeeuws Vlaanderen. Voor de 47e keer werd in Sluis de open water wedstrijd gehouden met start en finish in het pittoreske centrum.
Namens Argo hebben Lars Diesch en Roel Janssen aan de langste schoolslag afstand van het jaar deelgenomen. 3 Rondes van 1000 meter stonden er op het programma. Een watertemperatuur van 21,5 graden en prachtig weer waren de perfecte omstandigheden om snelle tijden te zwemmen. In de leeftijdsklasse heren jeugd eindigden Roel en Lars respectievelijk op de 3e en 4e plaats. Roel zwom de 3000 meter in 52.53.32 en Lars in 53.25.67. De tijd van Roel was goed voor een nieuw Argo clubrecord. Roel ging ook nog van start op de 2000 meter vrije slag en zwom deze in 29 min. en 35 sec.
Komende zondag staat de Open water wedstrijd Het Y in Amsterdam op het programma.