Dai Ippo wint eerste Meierijstad-cup

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag was het dan zover. Drie judoverenigingen uit Meierijstad troffen elkaar in een onderlinge ontmoeting. In sportzaal de Kienehoef in Sint-Oedenrode had organiserende vereniging Dai-Ippo er voor gezorgd dat alles vlekkeloos verliep.

De club scheidsrechters had de laatste instructies gekregen en het toernooi kon beginnen. Per poule kwam er een winnaar uit de bus die de titel "Kampioen van Meierijstad 2019" een jaar lang mag voeren. Voor Dai-Ippo wisten Lars de Groot, Wes Pruissen, Sam Sneijder, Guus Kaptijns, Liam Zoontjens, Seb Pruissen, Jesse Romviel en Wick van de Ven een eerste plaats te behalen. Dit was zeer gunstig, zoveel eerste plaatsen. Want welke club zou er vandoor gaan met de Meierijstad Cup? Een eerste plaats levert een punt op een tweede plaats twee punten etc etc. De club met het minste aantal punten wint de Cup. Tweede plaatsen waren er voor Wessel en Youri Biemans, Noud van Beekveld, Quinten Marinus, Hein Korsten en Jamie Bekkers. Een derde plek was er voor Levi van der Hijden, Milan van de Elsen, Noor Kremers en Stijn van Schaijk.
Timo Maas, Fenn Klokgieters, Jan Korsmit, Stef Kremers, Fenne van de Laarschot, Jasper van der Heijden, Joep de Visser en Frens van de Zanden wisten deze keer niet op het podium te komen. Nadat de strijd gestreden was werd het eindresultaat bekend gemaakt. Dai-Ippo won met negen punten de Meierijstad Cup. Schijndel pakte een tweede plaats met dertien punten en Veghel werd derde met zestien punten.
Het geheel is zeer sportief verlopen en de organisatie kijkt dan ook al weer uit naar het volgende jaar. Of Schijndel of Veghel gaat het dan organiseren. Voordat ze met vakantie gaan moeten de Dai-Ippo leden nog een examen afleggen en dan zit het seizoen 2018/2019 er al weer op.