Sjef v.d. Berg schiet Europees record.

Zilver op Europese Spelen

Deze maand zijn de Europese Spelen in Minsk, Wit-Rusland. Sjef van den Berg is daar met het Nederlandse handboogteam. Na een vierde plaats op het WK wist het heren recurveteam nu een zilveren medaille te halen. Het mixed team met Sjef strandde op de 5e plaats. Het individuele toernooi is nog in volle gang. Sjef heeft zich als derde geplaatst na de kwalificatie. De finales worden deze week geschoten.

Op dinsdag schoot de Rozelaer een wedstrijd in de 18 meter competitie. De dagwinnaar was Martie Verhoeven met 211 punten, de overige scores waren Jan Gordijn 208, Piet v.d. Steen 193, Jan van Erp 177, Joep Verbunt 175, Ron Spijker 141 en de houtschutters Toon Hermes 176, Antoon Vervoort 156, Frans Temmink 109 en Miranda Temmink 68.
Op woensdag schoot de jeugd de 6e wedstrijd voor de krokuscup. Hierbij moeten zoveel mogelijk zevens geschoten worden. De dagwinnaar was Jelt de Bie met 179 punten en 7x7. De overige scores: Roos Kragten 176; 6x7, Ray Matuszewski 173; 3x7, Bas van de Laak 132; 0x7, Mika Verhoeven 102; 0x7, Inge 84; 0x7 en Ravi Huyberts 59; 0x7.
Op vrijdagavond werd een face-to-face wedstrijd geschoten. Hierbij worden finalerondes tegen een directe tegenstander geschoten. De winnaar was Patrick Bouman. De verdere rangschikking: Wil Kivits, Karin de Jong, Simon Boersbroek, Kristin Davies, Roos Kragten, Paul van de Mortel, Martie Verhoeven, Jeroen Kragten, Marjelein Verhoeven, Antoon Hermes, Wilco Wijnen, Henri van de Zanden, Carlo de Wit, Hans Vroomen, Antoon Vervoort, Eric Vissers, Miranda Temmink, Frans Temmink, Ray Matuszewski.
Op zaterdag schoot Kristin Davies de Lowlands Shootout in Schijndel. Met een score van 576 ging zij als 7e geplaatst naar de finales. Zij verloor helaas de eerste ronde, maar wist vervolgens alle drie rondes te winnen. Kristin eindigde op de 9e plaats.
Rick van de Mortel schoot zondag een jeugdfita in Berkel-Enschot. Hij schiet bij de jongens aspiranten compound op 40, 30 en 20 meter. Met een score van 235, 282, 290, totaal 807 punten werd hij winnaar in zijn categorie.
Patrick Bouman schoot in Baarschot de selectiewedstrijd voor de interland 25 meter 1 pijl. Met een score van 454 punten eindigde hij op de 15e plaats. Hij staat nu 3e reserve.
Wilt u zelf eens ervaren hoe het is om met pijl en boog te schieten, kom dan gerust eens binnen. Op zondagmorgen is er bijna altijd iemand aanwezig bij ons verenigingsgebouw tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Locatie Bremhorst 8 (tegenover Basic Fit).
Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur. De jeugdtrainingen liggen stil van 10 juli t/m 15 augustus i.v.m. de zomervakantie.