Druk weekeinde voor Argo zwemmers

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekeinde stonden er drie wedstrijden voor de zwemmers van Argo op de kalender.

Vrijdag voor Lars Diesch de Open Nederlandse Kampioenschappen in zwembad Amerena in Amersfoort. Hij startte op de 50m schoolslag die hij aflegde in 31.97, goed voor een 51e plaats.
Zaterdag werd er gezwommen in de oude Rijn in Bodegraven met finish in de sluis van Bodegraven. Zondag was het de beurt aan de grachten van Leiden nabij het Huigpark in het centrum.
Op zaterdag gingen Lars Diesch en Roel Janssen beiden van start op zowel de 2500 meter schoolslag als de 1000 meter vrije slag. De teamgenoten hielden het tot op het laatst spannend en na 2500 meter moest het aankomen op een eindsprint. Met een verschil van twee tiende van een seconde behaalden Roel en Lars beide een podiumplaats, na lang beraad door de jury kreeg Lars uiteindelijk het voordeel van de twijfel en werd hij tweede en Roel derde. De gezwommen tijden waren ook goed voor een persoonlijk- en clubrecord (Roel voor 16 jaar en Lars voor 18 jaar). Op de 1000 meter vrije slag waren de rollen omgedraaid Roel eindigde op de 5e plaats en Lars op de 6e plaats in het heren jeugd klassement.
Zondag deed Roel het nog even dunnetjes over met de 3000 meter vrije slag en de 1000 meter schoolslag. Met een keurige 6e plaats en wederom een bronzen podiumplaats (heren jeugd) wist hij het eerste open water weekend goed af te sluiten.
Komende zondag wordt er deelgenomen aan de Open Water Zwemwedstrijd in Sluis.
15 en 16 Juni vond voor de 28e keer de 'Internationaler Schwimmwettkampf um den Lippepokal der Sparkasse an der Lippe' plaats. De wedstrijd werd gehouden in een 8 banen 50 meter buitenbad met elektronische tijdregistratie. Deze wedstrijd op hoog niveau kenmerkte zich door spannende zwemraces, kwalificaties voor finales en bovenal veel gezelligheid en onderlinge verbroedering.
In een zonovergoten Lünen (Duitsland) werd zwemvereniging Argo vertegenwoordigd door twee zwemmers: Lars Diesch en Marijke van der Heijden.
Argo heeft een prima prestatie geleverd. Er is een 19e plaats bereikt in het verenigingenklassement dat bestond uit 26 deelnemende verenigingen. In totaal werd door 580 zwemmers deelgenomen aan dit zwemevenement.
Lars heeft 5 medailles behaald: goud op de 50m, de 100m en de 200m schoolslag en zilver op de 100m vrije slag en de 200m vlinderslag. Lars wist ook tweemaal een finale te bereiken, waar werd gezwommen voor geldprijzen.
Het gehele weekend stond in het teken van het 30-jarig bestaan van de organiserende vereniging SG Lünen. Naast het zwemmen hebben de deelnemers tevens kunnen genieten van de 'Silent Disco', een prachtig recreatiebad en natuurlijk ook de Duitse braadworsten. Dit alles onder een stralende zon.