Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 07a0c9
Sport

Goud voor Ziva van Weert

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag hield PSV Schoonspringen de clubkampioenschappen 1 meter in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Ziva van Weert nam deel in de E-categorie (9 jaar en jonger). Haar programma op de 1 meter bestaat uit vier sprongen. De eerste drie sprongen voerde Ziva degelijk uit, maar ook haar clubgenootjes sprongen goed zodat het spannend bleef tot aan de laatste sprong. Sprong vier was voor Ziva een nieuwe sprong die ze nooit eerder deed tijdens een wedstrijd. Maar met deze zweefsprong voorwaarts gehurkt wist ze wel het verschil te maken en de winst binnen te halen. Met een totaalscore van 117,30 punten een verdiende gouden medaille.
Zus Lita deed ook mee met de clubkampioenschappen. Omdat zij het enige meisje in de wedstrijdgroep is in leeftijdscategorie D, won ze automatisch deze wedstrijd. Maar ze moest er wel voor springen en laten zien wat ze kan. Het was een goede voorbereiding op de NK-B in Den Haag die a.s. zaterdag op het programma staat. Lita zal daar voor PSV uitkomen op de 1 en de 3 meter-plank.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!