Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: df52d9
Foto:

Bellen met de burgemeester

Meierijstad - Wekelijks bellen we met burgemeester Kees van Rooij om te horen wat hij in de afgelopen week heeft meegemaakt. Onze burgemeester pikt er weer een aantal hoogtepunten uit.

De voorbereidingen voor Keukenbazen 2019 zijn in volle gang. Ook vanuit Meierijstad gaat er een team meedoen aan deze kookwedstrijd. Ter promotie nam burgemeester Van Rooij afgelopen week een filmpje op. "Daarin roepen we kinderen tussen de 10 jaar en 12 jaar op om mee te doen aan deze battle. In teams van twee of drie kunnen ze een (gezond) recept opsturen. Ik hoop dat er veel kinderen meedoen. Het filmpje dat binnenkort gelanceerd wordt, is een oproep om mee te doen. De opnames zijn inmiddels achter de rug." De winnaar van de gemeente Meierijstad gaat de strijd aan met teams uit de volgende gemeentes: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, 's-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. "Uiteindelijk komt er één regionale winnaar uit de bus. Het team uit Meierijstad wordt begeleid door de professionele kok Alex van Rossem van De Gouden Leeuw. Hij is super enthousiast."

Burgemeester Van Rooij bezocht afgelopen week het VNG-jaarcongres. Het VNG Jaarcongres is een jaarlijks congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Op deze tweedaagse landelijke bijeenkomst in Barneveld waren zo'n 2900 bestuurders aanwezig. Het is een ledenbijeenkomst waar over onderwerpen wordt gestemd. Van Rooij: "Daarnaast zijn er presentaties, deelsessies en excursies. Zo'n evenement geeft ook gelegenheid om te netwerken en of vergaderen." De burgemeester van Meierijstad nam deel aan verschillende deelsessies waaronder eentje van Margriet Sitskoorn (neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de universiteit van Tilburg). "Zij vertelde veel over ons brein en hoe ons brein handelt in verschillende situaties."
Er werd afgelopen week ook op lokale niveau overlegd. Zo was Van Rooij aanwezig op het regio-overleg Noordoost-Brabant. "Na anderhalf jaar kan ik zeggen dat de onderlinge samenwerking in Noordoost-Brabant prima verloopt. De samenwerking en afstemming gaat op allerlei terreinen goed. Er liggen stevige uitdagingen, maar met elkaar kom je altijd verder dan wanneer je alles alleen moet doen."

Afgelopen weekend vonden Harmony of Hardcore en 7th Sunday plaats. De burgemeester volgde de evenementen op de voet en zag twee succesvolle events in Meierijstad. "De organisaties achter zowel de grote als kleine evenementen in onze gemeente zijn professioneel. Dat bleek afgelopen weekend weer. Samen met de verschillende overheidsinstellingen kan Par-T terugkijken op twee succesvolle dagen." Toch was het zaterdag wel even spannend. Het weer was niet best. "Alle scenario's liggen op tafel en iedereen weet precies wat hij of zij moet doen. Dat geeft vertrouwen. De bezoekers moeten lekker kunnen feesten en plezier hebben. De organisatie en de overheidsinstellingen regelen de randzaken. Zij zorgen ervoor dat alles gestroomlijnd verloopt", besluit hij.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!