Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 905daa
Foto:

Festen door Stichting en theater Meij

Meierijstad - Stichting en theater Meij is alweer maanden bezig met de repetities van het nieuwe theaterstuk wat ze op vrijdag 27 september (première) op zullen voeren in de theaterzaal van 't Spectrum in Schijndel en op zaterdag 28 september en vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober in Mariëndael in Sint Oedenrode.

Het stuk heet 'Festen' (Deens voor Het Feest) Het script is vertaald naar de Deense dramafilm uit 1998 onder regie van Thomas Vinterberg. De film was een van de eerste Dogma 95-films en heeft diverse grote prijzen ontvangen zoals een nominatie voor de Golden Globe, beste buitenlandse film, de juryprijs in Cannes en nog vele andere prijzen.
Het verhaal is een familiedrama. In een landhuis en voormalig hotel, komen familie en vrienden samen om de verjaardag te vieren van de welgestelde heer Helge Klingenfelt. Maar er broeit van alles, en als het diner een aanvang neemt, is de tafel bezaaid met 'bommen'. Pogingen om het gezellig te houden, spatten uiteen. Festen is aangrijpend door de heftigheid en de stekende dialogen. Het vraagt veel van de spelers, er komen veel verschillende emoties aan te pas. Vorig jaar hadden ze groot succes met One Flew Over The Cuckoo's Nest. De groep hoopt dat uiteraard te evenaren. Het script is een goed bewerkt script, maar desondanks is het script ook weer enigszins bewerkt, omdat de taal en uitdrukkingen in het Vlaams toch net wat anders zijn dan gebruikelijk is in het Nederlands. Daarnaast is er ook een stuk multimedia in verwerkt. Dat werd goed ontvangen door het publiek. Ook zit er hier en daar wat luchtigheid doorheen verweven en er komt een aantal vechtscenes in voor. Op de foto is een repetitie bezig, een Kombat training. Deze training is belangrijk voor het spel van een aantal spelers, zodat het overtuigend en natuurlijk overkomt. Deze training wordt gegeven door Jurgen Scheffer. Hij vertolkt zelf ook een rol in dit stuk. Voor de regisseuse is het opnieuw een uitdaging om er weer een eigen draai aan te geven. Voor wie de film gezien heeft, zijn de scènes ongetwijfeld herkenbaar. Alleen nu wordt het door diverse spelers uit de hele regio van Meierijstad op de planken gezet. Ze hopen dan ook weer op volle zalen. Stichting Meij staat ook op de Jaarmarkt op zondag 23 juni a.s. Dan zijn er kaarten verkrijgbaar voor een speciaal tarief n.m.l: €10,00 p.p. Ook via de site www.stichtingmeij.nl te bestellen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!