Kampioenschap met een lach en een traan

Sint-Oedenrode - Superspannend, deze laatste speeldag voor de dames van team 5: Worden ze wel of niet kampioen?? Bij volle winst (4 punten voor Kienehoef) was het kampioenschap een feit. Bij een eindstand van 3-1 zouden ze gelijk komen te staan te staan met nummer 1. En om het helemaal spannend te maken konden ook nog 2 andere teams (gedeelde) kampioen worden! Wel fijn als je dan redelijk stressbestendig bent.

De tegenstander kwam uit 'ons eigen' Boskant. Heel gezellig en natuurlijk met bekende gezichten voor de dames van De Kienehoef. De eerste partij werd gewonnen met 7-5 en 6-1, de tweede met 6-2 en 6-0. De uitslag vermoedt een makkelijke wedstrijd; maar voor elk puntje moest wel degelijk gestreden worden. Een voorsprong van 2-0 gaf uiteraard een prettig gevoel, maar het ging natuurlijk om punt 3 en nog belangrijker: punt 4. Waar de derde wedstrijd in twee sets werd gewonnen, werd de vierde wedstrijd superspannend door een tiebreak in de eerste set. Helaas ging de winst naar Boskant. Vol goede moed werd aan de tweede set begonnen, maar daar bleek de tegenstand toch echt te groot en werd de set verloren met 2-6. Eindstand De Kienehoef – Boskant: 3-1.En was dat genoeg? Na nog ruim twee uur in spanning gezeten te hebben, blijkt dat De Kienehoef samen met nog twee verenigingen 16 punten hebben behaald. De uitslagen van de (eerder gespeelde) onderlinge partijen waren drie maal 2-2; hoe gelijk kan het opgaan? Dus werden de onderlinge sets geteld om te kunnen berekenen wie van de drie de uiteindelijke kampioen zou worden. En dat was Kienehoef 5! Blij, trots! De dames van Kienehoef 5 genieten van de champagne, maar denken met pijn in het hart aan hun 5e teamlid, het maatje waar ze onlangs afscheid van hebben moeten nemen.