Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Blijft Ahrend in Rooi?

Algemeen Bedrijfsnieuws

Sint-Oedenrode - In een dorp als Rooi doen regelmatig geruchten de ronde. Als lokale krant laten wij die meestal links liggen. Als die geruchten echter niet over personen gaan maar over iets groters, van meerdere kanten komen, en uit betrouwbare bron, maken wij daar werk van.

Zo'n solide gerucht doet momenteel de ronde over Ahrend. Er zou een onderzoek lopen naar de toekomstbestendigheid van de fabriek en het hoofdkantoor aan het Kofferen. Tevens zou Ahrend overwegen om het smederijmuseum van de hand te doen. Uiteraard hebben wij deze geruchten, en de eventuele consequenties daarvan voor Sint-Oedenrode, voorgelegd aan de Koninklijke Ahrend BV. Na lang en herhaald doorvragen kregen wij de volgende officiële reactie:

"Ahrend is niet voornemens het smederij museum van de hand te doen. Onlangs heeft Ahrend een complete renovatie uitgevoerd (en het museum in ere hersteld). Ahrend is trots op haar historie en daar hoort dit museum bij. Verder doen wij zoals gebruikelijk geen externe mededelingen over onze interne bedrijfsvoering."

Ahrend is op de hoogte van ons voornemen om te publiceren, maar ontkent de geruchten over de fabriek en het hoofdkantoor dus niet.