Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b7c205
Foto: Kim Schepens
Bedrijfsnieuws

Testament

Sint-Oedenrode - Zonder testament vererft vermogen volgens het wettelijk erfrecht (het huidige erfrecht is de afgelopen 10 jaar ingrijpend veranderd). Deze wettelijke verdeling kijkt per generatie wie de erfgenamen zijn. Telkens gaat het een stukje hoger in de stamboom, op zoek naar de meest nabije familie.

In sommige situaties is deze wettelijke verdeling wellicht voldoende, bijvoorbeeld wanneer het vermogen per erfgenaam binnen de vrijstelling blijft. Maar er zijn ook situaties waarin u beslist een testament nodig heeft. Bezit u bijvoorbeeld méér dan de vrijstelling, bent u niet gehuwd of wilt u zaken vastleggen die niet standaard wettelijk geregeld zijn? Dan is het in veel gevallen verstandiger (óók vanuit fiscaal en dus financieel opzicht) om wèl een testament te hebben. Het heeft dus zeker zin om eens te kijken naar hoe het bij u precies zit en of voor u een testament het overwegen waard is. Heeft u in het verleden al een testament laten opstellen? Dan is het zinvol om dit eens door te nemen. Mogelijk heeft het niet meer de werking die u indertijd beoogde.

Heeft u vragen? Loop gerust op donderdag tussen 17.00 en 18.00 even binnen op Borchmolendijk 24. Er is dan een gratis inloopspreekuur voor fiscale vragen. Wij helpen u graag!

Lucy Bax-Koenders RB, fiscaal adviseur bij Bekkers Advies, www.bekkersadvies.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!