Logo mooirooi.nl
Foto door: Joris Bisschops   | Fotonummer: de0cbb
Foto door: Joris Bisschops (Foto: Joris Bisschops)
Meierijstad

7th Sunday blijft zichzelf uitvinden

Meierijstad - Par-T, de organisatie achter Harmony of Hardcore op zaterdag 8 juni en 7th Sunday Festival op Pinksterzondag 9 juni, verwelkomt komend weekend 75.000 bezoekers op De Roost in Erp. De voorbereidingen verlopen voorspoedig. "Harmony is inmiddels uitverkocht en de laatste kaarten voor 7th Sunday gaan woensdag over de toonbank", aldus Geertje van Zoggel, verantwoordelijk voor de pr.

Op het uitgestrekte festivalterrein is van alles te doen. Er wordt al drieënhalve week flink gebouwd aan de in totaal zestien area's. "In de laatste week zijn hier dagelijks zo'n 150 tot 200 man aan het werk. Het is een enorme operatie." Alle 35.000 kaarten voor Harmony of Hardcore zijn inmiddels verkocht. Geertje vervolgt: "Harmony kan rekenen op een vaste en zeer toegewijde achterban. Van de zestien stages zijn er zaterdag vijftien open (alleen Herrie met Gerrie in de bossen is gesloten red.). Op zondag komen er 40.000 festivalbezoekers naar De Roost in Erp." Wanneer Geertje de aantallen hardop uitspreekt, kijkt ze om haar heen. Dan: "Het is echt groot hé? De mainstage is bijvoorbeeld weer bijna 30 meter hoog."

Stages
Par-T heeft de nodige veranderingen doorgevoerd. Ieder jaar probeert 7th Sunday zichzelf opnieuw uit te vinden. Geertje zet de grootste wijzigingen qua stages op een rijtje. "De Royal Vip krijgt een flinke upgrade. Het is nu nog interessanter voor bedrijven. Veel bedrijven nemen relaties mee naar 7th Sunday. De Reboot is dit jaar in een echte techno-hangar. De SLAM! Stage is bijna twee keer zo groot. Zij gaan van een lengte van 40 meter naar 77 meter. Ook komt er een extra bar te staan." The High keert terug op de Erpse mountain. Bezoekers kunnen daar genieten van de beste housemuziek van de afgelopen vijftien jaar. Nieuw is Club Seven. Geertje vervolgt: "Een luxueuze clubarea (binnen en buiten red.) met dansblokken en optredens van mannen als Benny Rodriguez, Tony Junior en Kris Kross." Ook nieuw is de area Studio Achterwerk. Geertje legt uit: "Dat wordt een oase vol exotische geluiden, decoratie en sfeer. Bezoekers worden overgegoten met de beste en vieste dancehall, latin, hiphop, r&b en afro. Studio Achterwerk komt te staan op het compleet verbouwde Meierijstadplein."
The Ballsroom neemt intrek in een nieuwe, grotere tent en ook Café De Puinhoop is aanzienlijk groter dan voorgaande jaren. Helemaal nieuw is de Grolsch Experience: een speciaal bier en wijn bar met een restaurant en livemuziek. "

Extra wc-blok
Organisatorisch zijn er niet bijster veel veranderingen. Harmony of Hardcore en 7th Sunday staan allebei als een huis. "Er komt een wc-blok bij, een buffer bij de ingang en verder wat kleine dingetjes qua doorloop en de locaties van de verschillende stages", legt Geertje uit.

Vodafone
In de hoek van terrein worden twee zendmasten opgebouwd. Gebruikers van Tele2 en T-Mobile hebben tijdens het festivalweekend, als het goed is, gewoon bereik. Voor gebruikers van Vodafone ligt dat anders. "Zij hebben besloten om geen extra zendmast te leveren. Ik voorspel dat Vodafonegebruikers straks totaal onbereikbaar zijn. Waarom Vodafone geen zendmast levert? Geen idee, maar echt klantvriendelijk is het niet", vertelt Geertje vol verbazing. Vodafone wil alleen zendmasten bijplaatsten als dat kostenefficiënt is. Per evenement wordt beoordeeld of er extra capaciteit wordt bijgeplaatst met tijdelijke masten. Organisatoren van festivals zouden diep in de buidel moeten tasten om een extra mast neer te zetten.

De laatste tickets zijn te koop via www.7thsunday.nl. Daar is ook de line-up te vinden. 7th Sunday begint om 13.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Harmony of Hardcore houdt dezelfde tijden aan.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!