Ollandia verspeelt kampioenschap in eerste kwartier

Algemeen Sport

Olland - In grote getale waren supporters per auto of bus vertrokken richting Riel. Er stond veel op het spel. De winnaar van de wedstrijd tussen Riel en Ollandia zou zich de kampioen van de 5e klasse C mogen noemen.

In de beginfase van de wedstrijd was het spel van Ollandia chaotisch te noemen. Ze kregen geen ruimte van Riel, maar dat had niemand van tevoren verwacht. Als je de ruimte niet gemakkelijk kunt vinden, moet je ervoor strijden. En juist aan de nodige strijdlust ontbrak het. Al na zes minuten spelen wist Riel dankbaar gebruik te maken van een inschattingsfout in de Ollandse achterhoede. In eerste instantie ontsnapte Ollandia aan een tegengoal, doordat de bal op de paal knalde. Maar in tweede instantie vloog de bal wel in het doel. De 1-0 werd door Riel onder luid gejuich ontvangen. Vervolgens was het amper vijf minuten later wederom Riel met de beste kans op scoren. Ditmaal vloog de genomen vrije trap naast. Vervolgens waren er wel kleine kansjes voor Ollandia, maar de kopballen van Steven van Dijke vlogen helaas over het doel of in de handen van de keeper. De spanning was 90 minuten voelbaar en alle Ollandse supporters haalden in de 40e minuut opgelucht adem toen de bal uiteenspatte op de paal. In de tweede helft voetbalde Ollandia beter, maar echt moeilijk konden ze het Riel niet maken. Keeper Tom Wouters had het druk om zijn doel schoon te houden. Gelukkig stond Ruud van Driel in de 55e minuut op tijd in positie om de bal van de lijn te redden. Gaandeweg de tweede helft werd Ollandia sterker, maar keek het nog steeds tegen een achterstand aan. Zij moesten nog minimaal twee keer scoren om de winst veilig te stellen. Er waren een paar grote kansen voor Riel, maar gelukkig wist Tom Wouters zich maximaal uit te strekken, nadat een spits van Riel voor open doel stond. Ook Ollandia had een paar kansen op de gelijkmaker, maar het schot van Stefan Erven verdween in het zijnet.
In de 76e minuut mocht Jos Leenderts een poging wagen en zijn afstandsschot leek op tijd onder de lat te duiken. Helaas daalde de bal te langzaam, waardoor de kans op een goal verkeken was. In de blessuretijd wist Tom de Beer via een dieptepass op Stefan Erven, de aanval nog eenmaal in te zetten. Stefan wist op zijn beurt Steven van Dijke te bereiken, maar zijn schot vloog wederom naast het doel. Toen de scheidsrechter na afloop het eindsignaal floot, was het kampioenschap voor Riel. Ollandia heeft nog een kans op promotie via nacompetitie. Doordat Tuldania de tweede plek heeft opgeëist, moet Ollandia nog twee wedstrijden spelen om nog te kunnen promoveren naar de 4e klasse. Volgende week zondag spelen zij de eerste wedstrijd, thuis tegen Hulsel. Tot dan!