Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 27bcd5
Sport

RBC wint badmintonfinale

Sint-Oedenrode - Zondag 26 mei speelden veertien teams in zeven verschillende klassen voor de Helmondse badmintonbeker. De Rooise Badminton Club, kortweg RBC, speelde in de overgangsklasse tegen BCAB uit Eindhoven voor de 1e en 2e plaats nadat ze gewonnen hadden in drie voorrondes.

De wedstrijd bestaat uit zeven partijen: drie gemengd dubbels, een herendubbel, een damesdubbel, een herenenkel en een damesenkel. Marcel Zwaard en Marijke Veldkamp verloren de eerste wedstrijd maar Kitty van der Zanden en Bob Heijmans wonnen hun partij in 2 games. De derde gemengd dubbel, gespeeld door Bob en Marijke, was zeer spannend die uiteindelijk in de derde game door RBC gewonnen werd met 21-19.
BCAB won de herensingle maar Kitty won voor RBC de damessingle. Tussenstand: 3-2 voor RBC.
De herendubbel en damesdubbel werden ongeveer tegelijk gestart, maar omdat de dames veel te sterk waren voor BCAB wisten de heren al snel dat ze kampioen waren geworden. Zij konden zonder teveel stress hun partij verder uitspelen, helaas wonnen ze deze dubbel niet. Eindstand: 4-3 voor RBC.

Badminton is de snelste racketsport ter wereld. Badminton vereist een unieke combinatie van snelheid, lenigheid, tactisch vermogen en kracht. Shuttles halen tijdens topwedstrijden, geregeld snelheden die ver boven de 200 kilometer per uur liggen; de snelst gemeten smash in een testopstelling is zelfs 493 kilometer per uur! De sport behoort met boksen tot de meest intensieve sporten ter wereld. Desondanks is badminton laagdrempelig en ook meteen leuk voor beginnende spelers. Dus heb je interesse? Laat het de club weten en dan mag je sowieso vier keer badmintonnen voordat je beslist of je lid wil worden bij de vereniging die al 40 jaar bestaat. Dankzij de gemeente Meierijstad, zij hebben de huur van de sportzalen in Sint-Oedenrode enorm verlaagd, is het nu mogelijk om lid te worden bij RBC voor maar 25,50 euro voor jeugdleden, junioren betalen 33,50 euro en de senioren betalen voor één seizoen 100 euro.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!