Afbeelding

Tijdelijk opslag nodig? 6 tips

Algemeen Bedrijfsnieuws

Staat er een verhuizing op de planning of heb je voor een andere reden tijdelijk opslag nodig? Hoewel het huren van opslag een simpel iets lijkt, is het niet altijd even makkelijk om de juiste opslag te vinden: zeker wanneer je tijdelijk huurt. Flexibel kunnen huren is ontzettend belangrijk, en daarnaast spelen ook de toegang, de ruimte en de faciliteiten een grote rol. We geven je een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat jij zo de juiste opslag vindt.

1. Zoek een flexibele aanbieder
Niet alle aanbieders bieden mogelijkheden tot flexibel opslag huren. Je zit vaak al snel vast aan langere contracten. Richt je zoektocht dus alleen op flexibele aanbieders waar je boxen al vanaf een kleine 4 weken kunt huren. Zo zit je niet voor onnodig lange termijn aan een opslagruimte vast.

2. Droog en verwarmd
Hoewel je maar voor korte periode huurt, zou de kwaliteit hier niet aan ten onder mogen gaan. Zeker wanneer je inboedel opslaat is het belangrijk dat deze op kamertemperatuur (dus minimaal 12 graden Celsius) opgeslagen kan worden. Wanneer je spullen niet geheel verwarmd en droog staan kunnen ze namelijk aangetast worden door schimmel. Zorg er natuurlijk ook voor dat je spullen goed verpakt zijn om beschadigingen te voorkomen.

3. Dagelijkse toegang
Het maakt niet uit om wat voor reden je huurt; het is belangrijk om er dagelijks toegang tot te hebben. Ook wanneer je denkt dat je de spullen helemaal niet nodig hebt kan het zomaar eens voorkomen dat je toch even iets uit de opslag moet halen. Houdt ook rekening met de toegangstijden. Kun je er alleen tijdens, of ook buiten werkuren terecht?

4. Goede beveiliging
Dat je spullen droog staan is natuurlijk belangrijk; maar de juist beveiliging speelt ook een grote rol. Zeker wanneer je spullen met hoge persoonlijke of financiële waarde opgeslagen hebt liggen is het belangrijk dat je deze op een veilige locatie bewaard: een opslag waar niet zomaar iedereen naar binnen kan. Denk bijvoorbeeld aan camerabeveiliging of zelfs fysieke beveiliging.

5. De ruimte
Bereken vooraf even hoeveel ruimte je nodig hebt. Heb je een paar grote meubelstukken of andere grote items, houdt dan rekening mee met een bepaalde breedte en lengte van opslag. Kleinere items kunnen natuurlijk makkelijker in dozen gestapeld worden, en vragen hierdoor om minder ruimte.

6. De verzekering
Check even bij je verzekeraar of jouw opgeslagen inboedel verzekerd is onder je huidige pakket. Is dit niet het geval? Ga dan op zoek naar een aparte verzekering