Odisco wint door strijd

Olland - MKV 1 uit Milheeze kwam afgelopen zondag op bezoek bij Odisco. Om in de top drie te blijven moest Odisco deze wedstrijd winnen.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en stond na twee minuten al met 2-0 voor. Hierna ging het scoren moeizamer: de kansen werden wel gecreëerd, maar niet afgemaakt. Hierdoor kon MKV na elf minuten met 3-4 voor komen. De ploegen lagen dicht bij elkaar en scoorden beiden tot de rust nog maar één keer. Ruststand 4-5.
In de rust werd de dames verteld geconcentreerder te verdedigen. Veel kansen en bijna alle doelpunten van de tegenstander werden gecreëerd door fouten van de thuisploeg. Aanvallend moest zo verder gespeeld worden, dan zouden er, met wat meer overtuiging, de ballen er in gaan.
Begin tweede helft maakte MKV al snel 4-6. Odisco gaf niet op en stond na twaalf minuten weer op gelijke hoogte (6-6). In de volgende acht minuten werd er veel gescoord, door beide ploegen vijf keer (11-11). Hierna wist Odisco een gat van twee te maken en kon op 13-11 komen. Met nog zes minuten te spelen, wist MKV weer dichterbij te komen (13-12), waarop Marlon van Heeswijk haar goede wedstrijd bekroonde door de 14-12 te maken. Daarmee was de wedstrijd beslist en de eindstand bekend.
Odisco speelde vooral aanvallend een prima wedstrijd en wist op de belangrijke momenten in de tweede helft steeds te scoren. Op het einde wisten de dames door veel strijd te leveren toch de voorsprong te pakken, hierdoor bleven de punten in Olland. Volgende week speelt Odisco om 14.15 in Schijndel tegen de nummer twee Avanti/Celeritas.