Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: fb45d0
Foto: Henri van Hoorn
Sport

Rhode – Best Vooruit: 2 - 2

Sint-Oedenrode - Vóór de aanvang van de wedstrijd werd aanvoerder Martijn van Boerdonk gehuldigd voor zijn driehonderdste wedstrijd in Rhode 1. Martijn speelde veertien seizoenen in Rhode 1 en zal volgend seizoen in een lager elftal gaan voetballen.

In een wedstrijd, waarin voor beide teams niets meer op het spel stond voor de einstand of de stand in de derde periode, was het eerste half uur het aantrekkelijkste deel van de wedstrijd. Van beide kanten werd fel gestreden en over en weer werden kansen gecreëerd. Reeds in de eerste minuut dwong Rhode een kans af via Simon van de Wetering. Uit de corner die volgde kreeg Martijn van Boerdonk een kopkans die niet werd verzilverd. In de twaalfde minuut kwam Best Vooruit op voorsprong via een goede aanval die fraai doeltreffend werd afgerond door Tom Kastelijn. Best Vooruit bleef in de beginfase de bovenliggende partij en in de negentiende minuut was het Elmo Hartogh die een vrije trap knap in de bovenhoek binnen krulde. Dit was voor Rhode het sein om een tandje bij te zetten om de achterstand niet verder te laten oplopen. In de éénentwintigste minuut kopte Serge Voss fraai binnen uit een goed genomen vrije trap van Daan van Dinten. Drie minuten later was de stand al gelijk. Een actie van Simon van de Wetering rondde hij zelf af met een bekeken schot. Rhode bleef aandringen en de derde goal had Daan van Dinten op zijn schoen, helaas werd deze grote kans niet afgemaakt. Het laatste gedeelte van de eerste helft waren de teams weer redelijk in evenwicht, er werd nier meer gescoord.
In de tweede helft was er een licht veldoverwicht voor een beter combinerend Best Vooruit en loerde Rhode op een kansje uit een tegenstoot. Er ontstonden voor beide doelen nog wel gevaarlijke situaties waarbij Rhode-doelman Paul van Heesch in de vierenzeventigste minuut met een knappe redding een derde goal voor Best Vooruit verhinderde.                                                         Na negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Amaranth Vereijken deze sportieve wedstijd af en konden beide teams met een punt genoegen nemen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!