Afbeelding

Druk turnweekend voor Dioscuri

Algemeen

Wat een weekend voor turnend Sint-Oedenrode! Kleuters, recreatieturnsters, nationale wedstrijdturnsters, zij kwamen allemaal in actie namens Dioscuri.

Op zaterdagochtend waren het de kleuters van Dioscuri'94, die op 6 verschillende toestellen aan vaders, moeders, opa's, oma's, broertjes en zusjes lieten zien wat ze het afgelopen jaar allemaal geleerd hebben. Alle jongens en meiden hebben het supergoed gedaan en daarom kregen ze na afloop een welverdiend diploma!

Op zondagochtend was het de beurt aan de Disocuri'94 recreatieturnsters, die in Veghel in actie kwamen op het toernooi om de Meierijcup, de officieuze gemeentelijke kampioenschappen van Meierijstad. In de categorie groep 3 werd het podium geheel gevuld door Dioscuri'94 turnsters: Jente was duidelijk de sterkste en mocht dan ook de hoogste tree van het erepodium beklimmen, voor Ise en Jenthe die de zilveren en bronzen medaille in ontvangst mochten nemen. Ook in groep 4 Roois succes: hier werd Tess (met een 10.0 op sprong!) de winnares van de Meierijcup. Zij werd op het podium geflankeerd door Moon en Finn (met ook al een 10.0 op sprong) die de tweede resp. derde plaats voor zich opeisten. En ook in groep 5 kleurde het podium geheel donkerblauw. Hier was het Elin die (via de hoogste scores op sprong, brug en balk!) het goud in ontvangst mocht nemen, voor Sophie die straalde met zilver en Babette die (via o.m. een 10.20 op brug) een mooie bronzen medaille kreeg omgehangen. In de categorie 7+ zette Nieke een mooie stabiele meerkamp neer (met een 9.50 op Vloer, de hoogste score van de wedstrijd), terecht beloond met een zilveren medaille. Goed gedaan meiden, gefeliciteerd allemaal!
In Vianen kwam Pupil 2 N3 Dioscuri turnster Karlijn in actie op het Nederlands bondskampioenschap, in zowel de Meerkamp finale als de toestelfinale Sprong. Op de meerkamp eindigde Karlijn als 34ste van Nederland, een prima prestatie! Op de toestelfinale Sprong deed Karlijn het geweldig en werd ze met een fraaie score van 13.266 5de, op slechts 0.200 pt. van de eerste plaats. Super gedaan Karlijn, gefeliciteerd!
Ook bij de Senioren 3de Divisie kwam een Dioscuri turnster in actie op het Nederlands kampioenschap: Myrne had zich bijzonder knap voor de toestelfinale Vloer gekwalificeerd. Ze verbeet de pijn van een in de training opgelopen enkelblessure en werd met een mooie score van 11.00 pt. knap 7de van Nederland. Myrne, prima gedaan, Dioscuri is trots op je!

Afbeelding