Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 68d57f
Foto: Marije van der Vliet
Sport

VDZ Racing hoopt hoge ogen te gooien in thuiswedstrijd

Komende vrijdag 24 en zaterdag 25 mei is het weer tijd voor alweer de 55e editie van de ELE Rally, waarin Roel van der Zanden en Ilse van de Sande namens VDZ Racing de Evo X weer eens flink de sporen willen gaan geven. Het belooft weer een helse strijd te worden, niet alleen in de klasse maar ook in de wedstrijd. VDZ Racing zal dit weekend ook samenwerken met één van de hoofdsponsoren van de ELE Rally: Prestop. Roel zal donderdag een presentatie geven en in het weekend zijn gasten van Prestop uitgenodigd om op de service te
komen kijken.

Perspresentatie

Tijdens de perspresentatie afgelopen donderdag werden de nieuwtjes van de ELE Rally nog eens aangestipt: De complete verhuizing naar Son, op zaterdag een extra klassementsproef in Best die tweemaal verreden wordt en tot en met 2007 vast onderdeel was van de rally. Ook waren er nog wat rijdersinterviews waarin Roel ook nog naar voren werd geroepen en zo even werd "herenigd" met zijn eerdere concurrenten in de Peugeot 205 Cup, Martijn van Hoek (tegenwoordig uitkomend met een Subaru Impreza Prodrive) en Wim Stevens (brute Peugeot 206). Gevraagd of hij voor de overwinning zou kunnen gaan in de Evo X-klasse antwoordde Roel dat dat wel heel mooi zou zijn, maar er ook enkele concurrenten kans maken op de winst zoals Lambert Parren en Antoine van Ballegooijen.

Vrijdagavond
Op de vrijdagavond staan de klassementsproeven in de regio Helmond op het programma: Helmond, Asten en Somerlo, goed voor 74,4 kilometer op snelheid waarvan 6,6 kilometer onverhard. De start vanaf het Kerkplein in Son staat gepland voor 19.00 (1e auto). Tussendoor (± 22.00) is er service bij Transportbedrijf De Rooy in Son (Ekkersrijt 2037) waarna de rijders dezelfde proeven nogmaals in het donker afleggen. Na een ongetwijfeld zware eerste avond zal de eerste auto rond 1.00 arriveren bij Parc Fermé bij De Rooy.

Zaterdag: 10 klassementsproeven
Rond 11.30 zal de eerste auto uit Parc Fermé gehaald worden voor een service van 45 minuten, waarna de eerste boucle aanvangt. Zoals gemeld is op zaterdag KP Best terug. Die vinden we meteen in de eerste 2 boucles.(samen met de klassiekers Spoordonk & Wintelre-Oerle). Voor de vrienden, familie, kennissen en andere betrokkenen uit Sint-Oedenrode is het wellicht handig om te weten dat KP MRT Engines (Sint-Oedenrode) gepland staat voor 18.52 en 20.56 uur. Nadat ook KP PresTop (Ekkersrijt) is verreden is de finish daar, gepland voor ± 22.00 vanaf het Kerkplein.

Roel: "Wat is het elk jaar toch weer geweldig om aan de start van je thuisrally te staan. Het blijft zeer apart om op de weggetjes waar ik als schooljongetje fietste, nu met de rallyauto enorme snelheden te behalen. We zijn echt gebrand op een mooi resultaat zodat we onze sponsoren ook een mooi weekend mee kunnen laten maken. Het zal echter weer een harde strijd worden met zulke sterke concurrentie. Ik ben benieuwd naar klassementsproef Best, dat was in het verleden toch ook een scherprechter met zowel gedeeltes industrieterrein als onverhard. Daarnaast blijft het ook zeer bijzonder om op elke KP, elke verbinding en op de service zoveel support te krijgen van iedereen. Daar krijg je toch een enorme boost van en ik hoop dat we die om kunnen zetten in een extra fraai resultaat!"

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!