Afbeelding

Grandioos laatste Mathieu Dirven Concert

Algemeen

Sint-Oedenrode - Deze titel wil vooral zeggen dat voor het laatst de naam die deze serie ruim 14 jaar droeg zou gebruikt worden en vanaf volgend seizoen voorgezet wordt onder een nieuwe naam. Grandioos wil uitdrukken dat wat deze ochtend gebracht werd, voor Sint- Oedenrode uitzonderlijk was zowel qua opzet en als muzikaal hoogstaande belevenis. Dit was helemaal goed.

Door: Mattie De Schepper

Katja Dirven – Didychenko (schoondochter van) was voor deze gelegenheid te gast met drie orkesten waaronder een heus compleet symfonieorkest en professioneel strijktrio van het Hellendaal Muziekinstituut uit Rotterdam.

Opbouw programma toont progressie en meesterschap
De welkomstwoorden en terugblik op afgelopen15 jaar door Riet Meijs werden gevolgd door Alexander Dirven (kleinzoon van) die samen met zijn moeder op cello voor een ontroerend mooi openingsmoment zorgden.
Hierna verrasten de jongste strijkers van het beginnersensemble Preludio o.l.v. Marina Meersman ons met een drietal werkjes waaronder een stukje van H. Burgogne en een deel uit Symphony nr.1 van de 8 jarige W.A. Mozart ( leeftijdsgenoot ). Opvallend hoe knap het pizzicato spel en nuanceverschillen, maar ook bijstellen van intonaties, al beheerst werden.
Het Intermezzo-ensemble o.l.v. Katja Dirven vertolkte zeer sfeervol Rota's Muziek, gekend van 'The Godfather' en liet ons in de andere twee werken horen hoe belangrijk het is om tempi, virtuositeit en enthousiasme gelijke tred te laten houden. Hun toonvorming en inleving sprak van progressie.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

De mevrouw met de rode jurk is Claartje Dirven de weduwe van Matieu.
Katja Dirven en haar zoon Alexander.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding