De kinderen luisteren aandachtig wanneer ze uitleg krijgen.
De kinderen luisteren aandachtig wanneer ze uitleg krijgen.

Melk haal je toch gewoon in de supermarkt?

Algemeen Onderwijs / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Deze week ontvangen Klasseboeren nieuwe scholen die zij hebben uitgenodigd om kennis te maken met onderwijs op de boerderij. In onze gemeente is dat familie van Acht.

Zij ontvingen op 15 mei groep 5 van BS de Tweelingen uit Eindhoven. De klas is komen proeven van het leven op de boerderij tijdens een speciale kennismakingsles. Op een belevende manier leerden de kinderen van alles over de boerderij en ze zagen waar de melk vandaan komt. Tijdens de les konden de kinderen alles zien, voelen, horen en ruiken van kalf tot melkkoe.

Zelf ervaren
Klasseboeren is een initiatief van boeren en boerinnen die het belangrijk vinden om kinderen te laten ervaren dat wij hier in Nederland lekker en gezond eten dichtbij produceren. Dit doen zij door lessen over voedsel(productie) te verzorgen die passen binnen het lesprogramma van de school en de leeftijd van de kinderen die op de boerderij komen. Alle boeren zijn gecertificeerd, en hebben een veilig erf voor bezoekers.

Vergoeding
Er gaan relatief nog weinig schoolklassen naar een boerderij voor onderwijs. Door subsidie vanuit verschillende partijen wordt dit toegankelijker gemaakt. Schoolklassen die komend schooljaar een boerderijles willen opnemen in hun schoolprogramma kunnen hiervoor subsidie aanvragen: https://www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten. Voor meer informatie: www.klasseboeren.nl