Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: ceb12d
Foto:

Ariel-motoren te bekijken op camping Kienehoef

Sint-Oedenrode / Heeswijk-Dinther - Hoewel veruit de meeste mensen de term Ariel koppelen aan een wasmiddel of zeemeermin is het óók een motormerk. Een tamelijk onbekend Engels motormerk waar Rein Heerkens uit Heeswijk-Dinther al 40 jaar uitermate van gecharmeerd is. Dusdanig dat hij er uiteraard in zijn bezit heeft, maar ook als secretaris van de Nederlandse Arielclub te boek staat.

Deze organiseren van vrijdag 17 t/m zondag 19 mei een clubtreffen inclusief toertochten door de regio, pauzeplek bij De Kilsdonkse molen op zaterdag 18 mei en concours d 'élégance op zondag voor belangstellenden. Vanaf het moment dat hij zijn motorrijbewijs haalde kroop Rein Heerkens op een dergelijk machine om heerlijk rond te toeren. Nadat hij eigenlijk met meer geluk dan wijsheid eind jaren '70 kennis maakte met een Ariel motor raakte hij daar dusdanig aan verslingerd, dat die liefde ook na 40 jaar nog onverminderd groot is. "Ariel was lang een trendsetter. Zij brachten een model op de markt en anderen volgden daarop", vertelt hij en vervolgt: "Een Ariel heeft een simpele uitvoering, en toch hele mooie modellen en uitwisselbare onderdelen. Dat wil zeggen dat een onderdeel uit 1935 ook past op een motor uit 1945."

Dat de motor wat minder bekend is, vindt Rein juist aantrekkelijk en is ook niet gek want de laatste rolde in 1965 van de band. Dat maakt het een sport om aan onderdelen te komen. Hoewel hij met een lach meldt niet sportief te zijn, werkt Rein in deze het hele jaar aan zijn conditie. Hij is derhalve altijd op zoek naar onderdelen. Dat ze, zoals gemeld, uitwisselbaar zijn is een pluspunt, maar: "het is niet simpel", aldus Rein.

Nederland telt een Arielclub met 200 leden. Rein is al 40 jaar lid en fungeert intussen als secretaris. Maandelijks zijn er clubbijeenkomsten en jaarlijks is er een technische avond, wordt er een lange afstand en buitenlandrit gehouden en er is een clubtreffen. Laatstgenoemde vindt het weekend van 17 t/m 19 mei plaats en wordt door Rein en twee gelijkgestemde liefhebbers georganiseerd. Vanuit heel Nederland, maar ook België en zelfs Engeland komen er Ariel bezitters op hun motor naar het Brabantse land. Uiteraard wordt op de motor de omgeving verkend. "Vrijdag rijden we 60 kilometer door de omgeving en op zaterdag is er een toertocht van 120 kilometer. Omstreeks 14.30/15.00 uur hebben we een rustpauze bij De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther. Daar zijn we wel enige tijd, dus wie het leuk vindt kan langs komen om onze motoren te bekijken", nodigt Rein iedereen uit.

Wie geen tijd heeft maar de motoren graag van dichterbij bekijkt, is op zondag vanaf 11.00 uur ook welkom op camping De Kienehoef in Sint-Oedenrode voor een concours d 'élégance "We stallen alle motoren en leden en bezoekers mogen aan de hand van een formulier gaan bepalen welke de mooiste en beste motor is van voor en na de 2e wereldoorlog", legt Rein uit. De winnaars krijgen een beker uitgereikt. www.arielclub.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!