dav
dav

Competitie Dioscuri – Sportief – De Meere

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 11 mei betraden meer dan 100 turnsters van Dioscuri, Sportief Oss en De Meere Boxmeer de turnarena in Sint-Oedenrode. De onderbouwturnsters, de jongste wedstrijdmeiden, namen het in een onderlinge teamwedstrijd tegen elkaar op.

In de eerste wedstrijd mochten de allerjongste dames, de pre-pre en pre-instappers hun kunsten aan het talrijk aanwezige publiek laten zien. Fien en Lisa van de pre-pre instappers behaalden samen met 4 meiden van Sportief de 4e plaats, nog voor de oudere meiden van Sportief. Het team met de pre-instappers Evi, Roos, Esmee, Cailynn, Femke en Mirthe werd heel knap 3e met een totaalscore van 192,80 punten. Femke, Esmee en Cailynn haalden van alle 35 deelnemers respectievelijk de 10e, 11e en 12e plaats. Prima gedaan!
In de 2e wedstrijd blonk Sylvie uit op Balk: 13.40. Laura liet zien dat ze niet voor niets had deelgenomen aan de regiotoestelfinale op sprong: 13.80 en de hoogste score deze wedstrijd. Milena scoorde op Vloer via een mooie Arabier flikflak een prima 11.90. Juultje behaalde met haar overslag over de Pegasus en salto op sprong 12.90 punten. Nina turnde een mooie brugoefening 12.50 en Imke behaalde op Balk een superscore van 12.60. Roos was weer sterk op Vloer en kreeg hiervoor 11.90 punten. Uiteindelijk eindigde het groepje van Sylvie, Laura en Milena heel knap als 3e.
In de Pupillen 1 wedstrijd behaalde Megan een schitterende score op Vloer: 14.05 en de allerhoogste dagscore! Maar ook haar teamgenootjes Janne, Quinty en Elize staken in blakende vorm, waarbij met name bij Balk prachtige scores werden behaald. Dit team ging er dan ook geheel verdiend met de gouden medaille vandoor. In het combiteam van Dioscuri en De Meere deed Kaatje het in haar allerlaatste wedstrijd geweldig. Mede door haar mooie Balk en strakke Vloeroefening, en de zeer sterke Vloer van teamgenootje Lara (13.30!) mocht haar team de zilveren medaille in ontvangst nemen.
In de laatste wedstrijd, waarbij de Pupillen 2 in actie kwamen, stalen Karlijn en Naomi de show met een 2de resp. 3de plaats in het algemene klassement. Ook Nicci zette een mooie stabiele meerkamp neer: 7de in de einduitslag. Imke turnde een erg goede Balk oefening, terwijl Lien met name op Sprong prima presteerde. Het groepje met Karlijn en Imke mocht de hoogste tree van het podium beklimmen, terwijl het groepje van Naomi, Nicci en Lien op slechts 0,35pt. van het podium