Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: f9d84d
Foto:

Nijnsel/TVE Reclame: nog één punt……

Nijnsel - Nijnsel Heren 1 speelde afgelopen zondag tegen Avesteyn. De ploeg uit Dinther zwaaide lange tijd de scepter in de vierde klasse en stond virtueel ook een riant aantal punten voor. Na de winterstop echter morste het de nodige punten terwijl Nijnsel aan een indrukwekkende zegereeks begon. En dat zorgde ervoor dat de thuisploeg op Moederdag met vier punten voorsprong aan de thuiswedstrijd begon. Een overwinning zou betekenen dat de bezoekers Nijnsel met nog twee wedstrijden voor de boeg niet meer zouden kunnen achterhalen.

Met dat scenario klonk dus om even na half drie het beginsignaal. Het eerste halfuur was het aftasten geblazen. De gastheren wat meer in de aanval maar niet ten koste van alles. Nijnsel combineerde zorgvuldig naar de zestien maar de gegroepeerde bezoekers gaven weinig weg en zij wisten ook wie normaliter bij Nijnsel voor het meeste gevaar zorgen. De ruststand was dan ook een logische: 0-0.
Na de thee zette de geelblauwe formatie nog wat meer druk. Dit leverde wat hele maar vooral halve kansen op die echter niet werden verzilverd. Avesteyn probeerde met een counter af en toe gevaar te stichten maar de voorhoede is duidelijk niet het sterkste deel van dit team. Na een kleine negentig minuten leek het er dan ook op dat de wedstrijd met de beginstand zou eindigen. Maar de talrijke toeschouwers hadden echter buiten de waard gerekend en die waard heette opnieuw Stefan Hulsen. Sleurend als altijd doorlopend gevaar stichtend en ook nu bleef hij loeren op die ene bal. Twee weergaloze bewegingen brachten hem voor de vijandelijke doelman en koelbloedig haalde hij de trekker over. De bal viel perfect in de rechterbovenhoek: 1-0. Een orgie van vreugde en opluchting daalde neer over spelers, technische staf en de trouwe supporters, Avesteyn verslagen achterlatend.
Terwijl Nijnsel nog juichte bij de achterlijn trapten de bezoekers snel af en scoorden, een bizarre situatie. De scheidsrechter wist aanvankelijk niet goed raad met deze zeker niet alledaagse situatie en besloot zijn hulplijnen in te schakelen, een logisch en verstandig besluit. Het doelpunt ging niet door: er dienen namelijk minimaal zeven spelers van de tegenstander op eigen helft te staan en er moet ook duidelijk worden gefloten voor een aftrap. De verwarring zorgde ervoor dat ruim na half vijf duidelijk werd dat de punten uiteindelijk verdiend in Nijnsel bleven.

Zondag D-(Sun)Day.
Aangezien concurrent DVG ook won klom dit team over Avesteyn heen en staat nu tweede, echter nog steeds op zes punten van Nijnsel. Als Nijnsel dus aanstaande zondag thuis tegen Nulandia minimaal één punt haalt, dan is Nijnsel kampioen en promoveert het na één jaar afwezigheid opnieuw naar de derde klasse. Aanvang 14.30 uur.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!