Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: cc1439
Foto:

'FlowerPower op de Vlagheide'

Meierijstad - 'FlowerPower op de Vlagheide'. Zo heet het nieuwste project van kunstenaar Carin Simons. Als symbolisch eerbetoon aan onze bevrijders wil zij op 14 september 2019 bloemen planten op de Vlagheide. Op die dag trekt de colonne van Operation Market Garden door de gemeente en richt de stichting het Basecamp Vlagheide in. Gemeente Meierijstad omarmt het project FlowerPower.

Waarom FlowerPower?
Carin Simons: "75 jaar geleden zijn op de Vlagheide veel parachutisten geland. Dat was het begin van de bevrijding van Brabant. Hoe mooi zou het zijn om dat te vieren met veel kleur en bloemen. Bloemen staan voor mij symbool voor vrijheid. FlowerPower dus." Het doel van Carin Simons is om op de Vlagheide duizenden bloemen te planten, gemaakt van restafval. De Vlagheide was vroeger een vuilstortplaats, vandaar de keuze voor restafval.

Doe mee!
Om 75 jaar bevrijding met een bloemenzee te kunnen vieren, heeft Carin Simons de hulp nodig van heel veel inwoners. Zij worden dan ook van harte uitgenodigd om mee te doen. Wilt u ook graag een bijdrage leveren aan dit evenement? Schrijft u zich dan in, dit kan vanaf 10 mei bij de bibliotheek in Veghel, bij de VVV's in Meierijstad en bij het gemeentehuis in Veghel en de nevenvestigingen in Schijndel en Sint-Oedenrode. U krijgt dan een flyer met instructies mee en tevens materiaal dat als basis dient voor de bloem. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.meierwijstad.nl.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!