Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: dc8333

PSV Foundation en Meierijstad slaan handen ineen

Sint-Oedenrode / Eindhoven - Er zijn al enkele vormen van Walking Sports in Meierijstad, zoals Walking Football bij Rhode. De maatschappelijke stichting van PSV, PSV Foundation, gaat zich inzetten om deze manier van sporten nog meer te bevorderen in de gemeente Meierijstad.

Wethouder Coby van der Pas was vandaag te gast in het Philips Stadion om haar handtekening te zetten onder een contract tot samenwerking. Toon Gerbrands tekende als bestuurslid van de Foundation de overeenkomst. "De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden delen en een gevoel van trots creëren. Samen met Gemeente Meierijstad Walking Sports stimuleren is daar een mooi voorbeeld van", vertelt Gerbrands op www.psv.nl. Op dezelfde site poseert Van der Pas met shirtnummer 13, verwijzend naar alle dertien kernen van Meierijstad.

Walking Sports zijn voornamelijk voor ouderen. Om hen te stimuleren te bewegen, wat uiteraard goed is voor lichaam en geest. Ook wordt gewezen op de derde helft, die zorgt voor veel extra sociale contacten. Op 29 mei houden de organisaties samen een kick-off evenement. Daarvoor worden bestuurders en senioren uitgenodigd om kennis te maken met Walking Sports. Verschillende sportcoaches zullen aanwezig zijn om te ondersteunen bij de verschillende sporten. Deelnemers maken kans om opgehaald te worden door de spelersbus van PSV, onder begeleiding van wethouder Coby van der Pas en oud-topspits Harry Lubse.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!