Vertegenwoordigers van de verschillende evenementen stralen saamhorigheid uit.
Vertegenwoordigers van de verschillende evenementen stralen saamhorigheid uit.

Rooi is uit de Kunst

Algemeen Evenementen / Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Verrassend, groots genieten? Dat doe je Natuurlijk! in Sint-Oedenrode. Zo staat in het weekend van 25 en 26 mei het hele dorp bol van de gezellige activiteiten en leuke, gratis evenementen. Door het hele dorp bruist het van de kunst. Met de grote 'K' én in de breedste zin van het woord. Bewonder de werken van lokale kunstenaars, jong muzikaal talent uit Meierijstad schittert op het podium, beschouw prachtige Arabische volbloeds en in het hele weekend zijn in het centrum de winkels, terrassen en restaurants open. Kortom: Rooi is uit de Kunst!

Atelierroute 'Kunst in Rooi'
Tijdens het gratis tweejaarlijkse evenement: atelierroute 'Kunst in Rooi', tonen ruim 30 kunstenaars hun werk aan alle belangstellenden. Via de website www.kunstinrooi.nl vind je de deelnemerslijst en kun je de plattegrond downloaden. De route neemt je mee naar ateliers die zowel buiten als in en rondom het centrum liggen. Tussendoor kun je aanmeren bij de diverse andere festiviteiten.

Gastvrij genieten tijdens koopzondag
Zo zijn op zaterdag én zondag de winkels open en vind je in de etalages eveneens bijzondere kunstwerken van Rooise bodem. Op zondag kleuren de winkelstraten met hier en daar muziek en straattheater. Bovendien zijn de terrassen open en kun je culinair genieten van lekkere kunsten uit de keukens.

Arabian Horse Weekend
Ook internationaal gezien staat Sint-Oedenrode dit weekend op de kaart. Uit de hele wereld reizen liefhebbers af naar alweer de 16e editie van het Arabian Horse Weekend dat plaatsvindt in de manege de Pijnhorst. Hier worden prachtige Arabische volbloeds voorgesteld aan een internationale jury. Het evenement is gratis toegankelijk. Een paar honderd meter verderop vindt in Streekpark De Kienehoef het gratis Pop & Colour festival plaats. Hier staat een originele bedoeïenen tent uit Jordanië, waar kinderen als Arabische prins of prinses samen met een Arabisch volbloed op de foto kunnen.

Pop & Colour festival
Tijdens dit culturele festival in Streekpark Kienehoef schittert jong muzikaal talent uit Meierijstad op het podium. Zaterdag heeft als thema 'The Circle of Talent'. De zondag wordt op spetterende wijze afgesloten met om 19.30 uur een geweldig optreden van Trijntje Oosterhuis en het Brabants Jazz Orkest. En zo sluiten we samen een geweldig weekend Rooi is uit de Kunst af. We zien je graag in Natuurlijk! Sint-Oedenrode.