Afbeelding

Pop & Colour Festival pakt uit!

Algemeen

Sint-Oedenrode - Pop & Colour Festival blaast vijf kaarsjes uit. Een eerste lustrum en dat wordt groots gevierd met niet één, maar twee festivaldagen. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei is Streekpark Kienehoef het decor voor dit culturele festival voor het hele gezin. Op zondagavond bereikt het festival haar hoogtepunt met een optreden van Trijntje Oosterhuis, met een éxtra feestelijk tintje.

Zaterdag wordt het festival om 16.00 uur feestelijk geopend door het CHV Academy kinderkoor. Aansluitend is er een muzikaal programma met als thema de "Circle of Talent'. Dit programma is tot stand gekomen met steun van de CHV Academy, een samenwerkingsverband dat als doelstelling heeft om jong talent te stimuleren. Op het podium dus veel jeugd uit heel Meierijstad, zoals leerlingen uit de CHV Academy Talentklas en bands van het Fioretticollege, maar ook professionele bands als band Basement 21 en Yellow Pants.
Zondag is vanaf 12.00 uur een complete festivaldag met voor ieder wat wils. Op het grote podium zijn doorlopend optredens van de jonge bands van Pop & Co Bandcoaching, er is de festivalmarkt met kunst en creativiteit en veel workshops en kinderactiviteiten, circus en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Nieuw is dit jaar het Heldentheater, waar in samenwerking met diverse verenigingen uit Meierijstad optredens en theaterworkshops voor en door kinderen zijn.
Als klap op de vuurpijl wordt het festival zondagavond vanaf 19.30 uur afgesloten met een wel heel bijzonder optreden van Trijntje Oosterhuis. Zij zit dit jaar 25 jaar in het vak en toert met de mooiste liedjes uit haar rijke repertoire door Nederland. Eind maart gaf ze een jubileumconcert in een uitverkocht Ziggo Dome. Bij het slotoptreden van Pop&Colour zal ze niet alleen begeleid worden door Het Brabants Jazz Orkest, maar speelt ze ook samen met de leerlingen van Pop&Co Bandcoaching. Hiermee is de cirkel van talent écht rond!
De toegang is gratis. De complete programmering kun je vinden op www.streekparkkienehoef.nl, de facebookpagina van Pop & Colour Festival en in De MooiRooiKrant van woensdag 22 mei.