Foto: Antoon Berndsen
Foto: Antoon Berndsen Foto: Antoon Berndsen

Walking Football ook van start in Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - In gemeente Meierijstad is vorig jaar walking football succesvol van start gegaan. In Schijndel zijn 26 senioren daar op de donderdagochtend lekker in de buitenlucht actief. Ook is in Schijndel onlangs met veel succes walking hockey opgestart. Maar Sint Oedenrode zat niet stil, want tegelijkertijd werd in Sint Oedenrode op het kunstgras van vv Rhode het walking football geïntroduceerd.

Dit in samenwerking met de plaatselijke KBO. Ruim tien senior deelnemers zijn daar onlangs gestart op de donderdagmiddag met deze sociale bewegingsssport. Elke senior zowel vrouwen als mannen kunnen voorlopig tot de zomervakantie vrij en zonder kosten meedoen!
Nog veel onbegrip over walking sports voor senioren. Helaas is er nog veel onbegrip over walking sports! Het is niet alleen voetballen of hockeyen. Nee want walking sports is een sociale bewegingssport speciaal voor senioren waarbij gewerkt wordt aan kracht, evenwicht en geheugen. De wekelijkse twee uurtjes walking sports bestaan uit half uurtje met elkaar koffiedrinken, daarna omkleden en naar buiten om daar minimaal drie kwartier warming up en diverse bewegingsoefingen met of zonder bal onder leiding van een bevoegde coach voorgeschoteld te krijgen. Niets moet of hoeft! Daarna als "kers op de taart" halfuurtje uw favoriete walking sports met de cooling down.
Kom langs op de donderdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur bij v.v. Rhode. Neem sportspulletjes mee en kom tot de zomervakantie vrij en zonder kosten meedoen. U zult er geen spijt van hebben en iedere senior die meedoet is voor zichzelf een winnaar! Meer info: Antoon Berndsen contactpersoon KBO 0640205664. Wim Vermeulen initiator walking sports Meierijstad 0622017768.
Henry van Alebeek, buurtsportcoach Meierijstad 0413381141