Annie Veldkamp.
Annie Veldkamp.

Uit de Kunst: Annie Veldkamp

Algemeen Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - In Sint-Oedenrode lopen meer kunstenaars rond dan je misschien denkt. We zijn een kunstzinnig dorp met veel creativiteit. In Rooi wonen beeldhouwers, schilders, houtkunstenaars, glasblazers en tekenaars, maar ook andere kunstvormen zijn ruim vertegenwoordigd. Deze rubriek heet Uit de Kunst. We gaan op bezoek bij Rooise kunstenaars en zij laten zien wat ze in huis hebben. In deze aflevering: Annie Veldkamp. Viltkunst, kunst waar je stil van wordt.

"Werken met vilt is erg arbeidsintensief. Je maakt van begin tot eind een eigen product en dat maakt het zo bijzonder", zegt Annie Veldkamp. "Ik merk dat mensen het interessant vinden."

"Ik werk al vanaf mijn dertiende met textiel. Kleding ontwerpen, maken en verkopen, ik deed het allemaal zelf. Ook heb ik een eigen kinderkledinglijn gehad en in 2000 ben ik voor mezelf begonnen. De overstap naar vilt kwam een paar jaar later in 2005. Samen met een vriendin ging ik vilten, omdat die zei 'dat is wel iets voor je'. Ik was meteen om. Vilt past echt bij mij. Ik kan alles maken wat ik wil. Het is geweldig materiaal. Heel natuurlijk ook. Dat spreekt me misschien nog wel het meest aan. Mijn thema is "natuurlijk mooi, mooi natuurlijk."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende week