Luc Branten legt de jonge Jamy Schuurmans uit wat hij moet doen.
Luc Branten legt de jonge Jamy Schuurmans uit wat hij moet doen.

Voor het eerst op een trial-motor

Algemeen

Sint-Oedenrode / Schijndel - "Dit hadden we niet verwacht. Het is druk!" puft Luc Branten. Hij snelt met een kleine elektrische trialmotor naar het volgende "talent."

Inderdaad, er is woensdagmiddag volop aandacht voor de clinicdag van de trialvereniging tussen Schijndel en Sint-Oedenrode, aan de rand van de Vlagheide. Maandag tijdens de Sport Awards bij 't Spectrum gaf Luc al enkele clinics samen met trialpromotor Non Stop uit Geffen. "Dat is een sponsor van mij, vandaar dat ik ze regelmatig help met dit soort initiatieven", zegt NK trial deelnemer Luc. Daarnaast vindt de Rooienaar het vooral leuk om jong talent te helpen. "Maandag waren er niet veel geïnteresseerden. Hen hadden we ook uitgenodigd om te kijken, daarom hadden we niet verwacht dat het vandaag zo druk zou zijn."
De vereniging kondigde het op allerlei manieren aan en dat is goed doorgekomen. Aan de rand van de oefenweide staat Jasper Schuurmans met zijn gezin. Ze zijn uit Helvoirt gekomen om de kinderen op een trial motor te zetten. "Zo kunnen ze vast wennen aan een kleine motor, ook al is deze elektrisch, het gaat om het gevoel", zegt Jasper. Hij doet zelf aan motorcross en staat te watertanden als zijn zoontje Jamy onder begeleiding van Luc zijn eerste rondje maakt. Dochter Billy staat te trappelen. "Jij mag dadelijk ook!" maakt papa ze vast lekker. "Ze is pas vier, maar kijkt met haar broertje mee naar al die YouTube-filmpjes over trial. We zullen zien of ze het leuk gaan vinden.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag