Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 152cd8
Foto: Picasa
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Rockabilly Three in café d'n Dommel

Sint-Oedenrode - Het is weer tijd voor 'verekkes goeie muziek' in café d'n Dommel. Aanstaande zondagmiddag treedt Rockabilly Three op.

Rockabilly Three (sinds juni 2015), is een Rockabilly trio bestaande uit drie mannen waar Rock and Roll en Rockabilly al sinds hun geboorte in het hart zit. Zij weten dit genre op het podium op energieke wijze uit te dragen. Dat is niet zo verwonderlijk, want de drie leden uit dit trio hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in hun muzikaal verleden binnen andere bands.
 Contrabassist Karel Panjer speelde geruime tijd in de welbekende Eindhovense Rockabilly bands "Bang Bang Bazooka" en "Blazin' Saddles". Deze ervaren bassist speelt de vingers ieder optreden aan gort op zijn pompende Slappin'Bass. Tevens neemt Karel enkele backing en leadvocals voor zijn rekening. Heeft diverse CD producties op zijn naam.
Drummer Martijn Riepe is met zijn de jongste van Rockabilly Three. Heeft naast drums ook contrabas gespeeld, deed ervaring op met diverse projecten, waaronder als inval drummer bij de reünie van "The Crazy Tones" tijdens het "Schijndel 700" festival. En als contrabassist van de band 'Third Backfire'.
Gitarist/ Zanger Reem Groot speelde Rockabilly in "The Crazy Tones", "The Meadowhawks" en in de surfband "Planet Creep". Naast diverse optredens op festivals door geheel Europa heeft hij 6 CD's uitgebracht. Zijn eigen nummer: "Rockabilly Party" (1987) verkocht maar liefst 85.000 exemplaren van Nederland tot in Japan!
"Rockabilly Three" beleefde in juni 2015 haar première tijdens het jaarlijkse Rock and Roll festival bij Wilhelmina in Eindhoven. De band had slechts 2 keer gerepeteerd. "Rockabilly Three" speelt een vlotte mix van vette Oldskool Rockabilly, Neo-Rockabilly en stampende Rock and Roll. Naast vocaal werk spelen zij ook enkele lekkere instrumentals. De band staat garant voor een lekker aanstekelijk en swingend optreden. Een mooie quote over een optreden van de band namens een bezoeker tijdens Rock and Rollstreet Terschelling 2017: "De energie van Rockabilly Three op het podium voelt als de energie die vrijkomt na een kernsplitsing!"

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!