Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Belangrijke bijeenkomst Kinderbos, Cathalijne, Rijsingen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Eind september vertelden Rooienaren in DeMooiRooiKrant over een zelfopgelegd project: het opstellen van een gebiedsvisie voor de wijken Kinderbos, Cathalijne en Rijsingen. Destijds gaven ze al aan dat er op termijn informatiebijeenkomsten komen voor de burgers. Om uitleg te geven over het project, met de kans om vragen te stellen. De bijeenkomsten zijn inmiddels ingepland.

Via de website www.kcrgebiedsvisie.nl kunnen bewoners van de wijk zich aanmelden voor één van de avonden. Op 13, 14 en 15 mei presenteert het projectteam het conceptrapport in de zaal van De Helden van Kien. "De mensen mogen meningen en ideeën spuien, maar ook voorstellen doen. Ontbreekt er wat? Is er iets niet juist geformuleerd? Dan horen we dat graag", spreekt een woordvoerder van de elf Rooienaren die een professionele visie aan het opstellen zijn. Deze week krijgen alle burgers ook nog een persoonlijke uitnodiging.

Waarom een gebiedsvisie?
Tegen bebouwing is de groep niet. De initiatiefnemers willen vooral voorkomen dat de gemeente in hun woongebied keuzes gaat maken die schadelijk zijn voor het milieu en de omgeving. Na de bijeenkomsten met burgers, stakeholders en gemeente hoopt het gezelschap rond 1 juli het uiteindelijke rapport te overhandigen aan gemeente en waterschap. De gemeente sprak in eerder stadium al waardering uit over deze inwoners voor het tonen van belangstelling voor hun leefomgeving. De initiatiefnemers en de gemeente hebben al contact met elkaar gelegd en informatie uitgewisseld. In 2021 moet er een alomvattende omgevingsvisie Meierijstad liggen, zoals bedoelt door de Omgevingswet.