Afbeelding

Bellen met de burgemeester

Algemeen

Sint-Oedenrode - Burgemeester Kees van Rooij heeft er een feestelijke week opzitten. Hoogtepunten waren de lintjesregen, de gedecoreerde inwoners van Meierijstad hadden een reünie ter ere van Koningsdag en natuurlijk de Koningsspelen.

"De lintjesregen was een fantastisch feest. We hebben als gemeente Meierijstad zeventien lintjes mogen uitreiken aan stuk voor stuk zeer actieve vrijwilligers. Ze verdienen het allemaal om in de spotlights te staan", vindt Van Rooij. De burgemeester vindt het mooi om te zien dat het gaat om verschillende verdiensten. "Aan de ene kant vrijwilligers van een sportvereniging en aan de andere kant mantelzorgers. De verdiensten zijn erg breed. Vrijwilligers vormen het cement van onze samenleving."

Aanvraag
Wat veel mensen niet weten, is dat er een heel proces aan voorafgaat voordat iemand daadwerkelijk een lintje krijgt. Van Rooij: "De aanvragers mogen ook wel eens in het zonnetje worden gezet. Een aanvraag indienen kost best wat tijd. Blijf vooral aanvragen indienen, deze mensen verdienen het. Het zijn vaak stille krachten die zich wegcijferen voor anderen. Ze schreeuwen niet van de daken wat ze allemaal doen. Hulde voor de mensen die aanvragen indienen." Meer informatie over het indienen van een aanvraag kan worden opgedaan bij de kabinetsmedewerkers van de gemeente.

Reünie
Op Koningsdag 27 april ontving het gemeentebestuur haar gedecoreerde inwoners op de reünie gedecoreerden. "Er waren ongeveer 400 gedecoreerden aanwezig. Op Koningsdag mogen ze ook al hun versierselen dragen. Leuk om te zien dat een hoop mensen dat ook deden. Ook Jhonno en Robin, allebei in het bezit van een jeugdlintje, waren aanwezig. Het was een erg leuke ochtend", vertelt Van Rooij. Muziekvereniging Meierijstad verzorgde de muziek en de Gildecrans Meierijstad bracht een vendelhulde. "Ik hoop dat er volgend jaar nog meer gedecoreerden komen", aldus de burgemeester.

Koningsspelen
Het college bezocht diverse koningsspelen. Burgemeester Van Rooij bezocht samen met wethouder Van Rooijen 's middags de Koningsspelen in Zijtaart, Mariaheide en Erp. Hij zag de kinderen zichtbaar genieten van alle spelletjes en activiteiten. "Uiteraard de oud-Hollandse spellen, maar men gaat ook met de tijd mee. Zo gingen ze in Erp aan de slag met virtual reality brillen. In Mariaheide hielden ze voor het eerst een modeshow. De reacties waren zo positief dat het vaste prik gaat worden." Van Rooij is blij en trots op alle vrijwilligers. "Er komt altijd meer bij kijken dan je denkt. De vele vrijwilligers verdienen een groot compliment", besluit de burgemeester van Meierijstad.