Afbeelding

Regionaal roboticateam wereldkampioen

Algemeen

Op Koningsdag, in het jaar van Rembrandt, 6393 km verder, is Team Rembrandts wereldkampioen robotica geworden. Lara Hulsen uit Sint-Oedenrode is bij het team betrokken.

Op zaterdagavond in Detroit, lokale tijd, heeft het robotica team, bestaande uit studenten van Fontys Engineering, het Zwijsen College en het Heerbeeck College, de wereldtitel van de FIRST Robotics Competition in de wacht weten te slepen. Samen met drie andere teams en hun robot Andromeda hebben zij 4000 teams achter zich kunnen houden. Lara is vanaf 2017 betrokken bij het team. Ze bouwde mee aan eerdere robots, maar dit keer was ze slechts toeschouwer omdat ze onlangs startte met de opleiding Mechatronica. Die studie is ze gestart, mede door haar ervaringen met Team Rembrandts.
Tijdens het spel Destination Deep Space (gesponsord door Boeing) was het de bedoeling dat twee teams van drie robots streden op een veld om plastic schijven en ballen te plaatsen. Ook kon de robot klimmen op een platform. Het team dat na twee en een halve minuut de meeste punten had, won de wedstrijd.
Na de voorrondes, waarin Team Rembrandts dit jaar tot twee keer toe de halve finale behaalde en verschillende awards won, heeft het team zich weten te kwalificeren voor de wereldfinales. Na met hun team in hun zogeheten divisie de winst te pakken, mocht het team spelen in de echte finales, waarin de teams van de zes deelnemende divisies tegen elkaar streden voor een plek in de finale. Team Rembrandts werd tijdens deze ronde tweede en heeft zich samen met de nummer een gekwalificeerd om het in de finale uit te vechten, waarin een beste twee uit drie ronde gespeeld werd. Het team wist te winnen en is als eerste Europese team ooit benoemd tot wereldkampioen in 2019.
Dit is het zevende jaar van deelname aan de competitie en de zesde keer dat ze zich wisten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Ook zijn ze nu al gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2020.

Afbeelding