Ollandia pakt de draad weer op

Exact 23 minuten duurde vorige keer de wedstrijd OVV 67 –Ollandia. Toen was het volgens de man in het zwart ondoenlijk om nog te voetballen. En met een stand van 0-1 in het voordeel van Ollandia werden de kleedkamers opgezocht.

Op zondag 28 april was de datum voor de overige 72 minuten speeltijd. In de tussenliggende weken was er echter wel het een en ander voor Ollandia veranderd. Zo werd een voorsprong van vijf punten op vv Riel in vier wedstrijddagen omgezet in een achterstand van drie punten. Dus er was er alles aan gelegen om de drie punten mee terug te nemen naar Olland om zicht op een kampioensstrijd te behouden. Met op het middenveld weer het vertrouwde gezicht van Robert Erven, drie weken afwezig i.v.m. vakantie, nam de wedstrijd een aanvang met een scheidsrechtersbal en een scorebord met een 0-1 stand en 23 minuten speeltijd. De verbazing was echter groot bij het trouwe Ollandia publiek toen in de 24e minuut het scorebord moest veranderen in een 1-1 stand. Knullig balverlies op het middenveld en niet heel erg goed verdedigend werk werd direct door de voorhoede van OVV67 afgestraft.
De spelers van Ollandia waren direct wakker geschud en de wedstrijd kon wat hen betreft nu echt beginnen. Het spel ging zich verbeteren, de passes kwamen weer aan en de inzet was weer als vanouds. Dit alles resulteerde in de 38 min. in de 1-2. Een vrije trap op een afstand van zeker twintig meter werd door Rob van der Heijden direct in het doel geschoten. Dat de keeper er niet helemaal goed uitzag was een punt waar ze bij Olland geen boodschap aan hadden. De combinaties gingen weer lopen en men wist elkaar weer te vinden. Zo ook in de 44e min. toen Stefan Erven een mooie dieptepas gaf op zijn broer Robert die direct zijn visitekaartje afgaf door het prachtig af te ronden, 1-3. Met deze stand werden de kleedkamers na 22 min. spelen opgezocht.
Na de rust was het in de 54e min. Robert Erven die zijn broer met een strakke pass de diepte instuurde. Een harde tackle binnen het zestienmetergebied was echter de rem die de verdediging er nu op gooide. Resultaat: een penalty die door Remco Voets vlekkeloos werd benut, 1-4. Het wedstrijdbeeld gaf steeds meer duidelijkheid over het klassenverschil wat er op het veld werd getoond. Enkel een goaltje van de spits van Ollandia Steven van Dijke ontbrak deze middag nog. Het was of hijzelf die dat gevoel ook had en met een paar ouderwetse snoeiharde kopballen maakte hij aan zijn doelpuntloze periode ook een eind. Zo nam hij, na een paar strakke voorzetten, de 1-5, 1-6 en 1-7 voor zijn rekening.
Al met al weer eens een prima wedstrijd van Ollandia-kant welke vertrouwen geeft voor de laatste wedstrijden in de titelstrijd. Een vlekje op het geheel is de onduidelijkheid die de The White Boys in deze klasse veroorzaakt door het niet op komen dagen tijdens de laatste wedstrijden. Het is te hopen dat de KNVB hier snel duidelijkheid over geeft. Ollandia is nu de eerst komende twee weekenden vrij en kan gaan kijken wat de concurrenten er van gaan maken.