Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 30eea9
Foto:

Volgend avontuur in Oekraïne

Stichting Meierijstad Helpt Oost-Europa blijft zich inzetten voor de minderbedeelden in dat gedeelte van dit werelddeel. Meerdere keren per jaar trekken ze naar daar om gratis spullen aan te bieden. Ook op dit moment verblijven meerdere vrijwilligers uit Sint-Oedenrode en Meierijstad in Oekraïne.

Vrijdagavond, anderhalve week geleden, was het vertrek vanaf de Rooise Markt. De eerste etappe duurde 18 1/2 uur en ze sliepen in Radom. Dat ligt aan de route van de eindbestemming. aan de route. Op zaterdag zijn ze om 10.30 uur aan de grens van Polen naar Oekraïne gereden en de overgang duurde dit keer "slechts" 5 1/2 uur. Volgens de heren is er nog tijd te winnen.
Zaterdagavond sliepen de vrijwilligers in Sarny en vanaf daar is de afstand naar Romny nog maar 533km met alleen Kiev als uitdaging. Rond 17.00 uur uur in de middag kwamen ze in Romny aan.
Het is een goede gewoonte om gasten te ontvangen met eten, drinken en goede woorden. Dat werd ook dit keer weer uitgebreid gedaan en dus voelden de Brabanders zich meteen thuis.

Maandag werden twee opleggers gelost. De procedure is weer veranderd en ze moesten door enkele smalle steegjes met drie trekker-opleggers. Een spannende en moeilijke klus, maar het lukte. Het is ook een gewoonte bij de bevolking dat ze in gezelschap de beste kleren aan doen. Binnenshuis kan het armoedig zijn, maar dat zullen ze aan de buitenkant niet laten zien.

De hulpgoederen leverden de heren af bij Stichting DAR, die deze hulpgoederen over de mensen verdeeld die het 't hardst nodig hebben. Toen de vrijwilligers begonnen met lossen was het "magazijn" pas net twee dagen leeg. De hulpgoederen zijn goed terecht gekomen en dat gaan de mannen deze week op woensdag en donderdag controleren. Met een beetje geluk heeft Stichting DAR het voor elkaar gekregen om 1500 liter diesel te sponsoren. Dit is toch ruim 2/3 deel van de behoefte en het scheelt Stichting Meierijstad Helpt Oost-Europa veel budget.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!