Boskant levert de punten in

Boskant - De 6-0 nederlaag uit bij DVG stond bij de Boskanters nog 'vers' in het geheugen. Dat zou in de return anders moeten. Uiteindelijk is dat ook gebeurd, het werd 'slechts' 0-2, maar de punten waren dus ook deze keer voor het team uit Liempde.

De eerste grote kans, in de 7e minuut, was voor DVG'er Sander van de Ven. In goede positie raakte hij de bal helemaal verkeerd. Boskant was in de 16e minuut gevaarlijk, maar Emiel van den Elsen kwam net een teentje tekort bij de voorzet van Rens van de Wijdeven. Een minuutje later ging de bal, na een overtreding binnen de 16, op de stip. Rens mikte echter naast! In de 31e minuut moest Boskant doelman Tom van der Heijden vol aan de bak bij een slimme vrije trap van Peter Versantvoort. Na een nieuwe redding van Tom op een snoeiharde inzet van Bas Smulders, in de 35e minuut, was de kopbal van Bas van Houtum uit de corner die daarop volgde, hem echter te machtig: 0-1.
Na rust was het spel niet heel veel beter, van beide kanten trouwens, maar Boskant kreeg toch een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. In de 48e minuut met name mikte Glenn van der Heijden bij de 2e paal rakelings naast. En de inzet van Rens van de Wijdeven, in de 58e minuut, raakte 'slechts' de lat. In de 68e minuut was DVG weer aan de beurt. De inzet van Bas Smulders werd door Tom fraai tot corner verwerkt. In blessuretijd werd het 0-2 toen Peter Versantvoort nog een keer mocht aanleggen vanaf zo'n 18 meter. Hij prikte de bal onhoudbaar voor Tom precies in de kruising!
Boskant komt door deze nieuwe nederlaag wel erg dicht bij de gevarenzone. Het wordt zaak om niet te wachten op de uitslagen van de andere teams, maar er zal zelf gewonnen moeten worden! Over twee weken wacht Avesteyn thuis, de eerste 'finale'.