Logo mooirooi.nl
Het complete team in vol ornaat.   | Fotonummer: 303804
Het complete team in vol ornaat.
Sport

BMX Team TVE gaat voor Olympisch eremetaal

Het Nederlandse BMX Team TVE Sport presenteerde woensdag het nieuwe team. Opvallende toevoeging aan het team is de Nieuw-Zeelandse Sarah Walker. De Nieuw-Zeelandse won zilver op de Spelen in Londen. Trainer Ger Bongers ziet met deze samenstelling het Olympisch podium in Tokyo 2020 dichterbij komen.

De nieuwe samenstelling van Team TVE Sport

Om alvast in de stemming te komen voor de Spelen in Tokyo presenteerde het team zich geheel in Japanse stijl. Zelfs de locatie Oriënt Plaza in Nijmegen is tactisch gekozen. Een voor een nemen de rijders plaats op de Japanse stoelen. Het team bestaat uit Laura Smulders, Merel Smulders, Sarah Walker, Jessie Smith, Indy Scheepers, Ian van Heugten, Stef van Doren en Wouter Segers. Met deze samenstelling is een Olympische zege volgens trainer Bongers nog dichterbij. "Het komende jaar trainen we met elkaar nog harder. Op weg naar Tokyo, op weg naar goud", aldus Bongers.   Huidig wereldkampioene Laura Smulders kende afgelopen jaar een perfect seizoen. Ze veroverde de nationale, Europese en wereldtitel en won voor het derde jaar op rij de wereldbeker. Nu gaat zij voor goud. "Ik ga er richting Tokyo alles aan doen om zo hard mogelijk te rijden en mijn ploeggenoten te ondersteunen op weg naar hun doelen. Laat de Spelen maar komen!".

Olympische aanwinst Sarah Walker
De ervaring en kwaliteiten van IOC-lid Sarah Walker brengt het team naar een hoger niveau. Het Nieuw-Zeelandse icoon is enthousiast over haar nieuwe team: "I am so excited to join the Dutch Team TVE Sport. I am sure that the riders in this strong team can win some medals in Tokyo next year!" Naast Walker maken twee nieuwe talenten bij de junioren vrouwen deel uit van het team. De Nieuw-Zeelandse Jessie Smith (Sarah Walkers protegee) en regerend UCI wereldkampioene bij de junioren Indy Scheepers. De BMX-talenten versterken het team op de wereldbekerwedstrijden en geven de ploeg een internationale uitstraling.

Team TVE Sport op weg naar goud
De ambitie van Team TVE Sport is om met zoveel mogelijk rijders deel te nemen aan de Spelen in Tokyo 2020. Met trainer Bongers werken de rijders toe naar Olympische medailles. Het team werkt nauw samen met de KNWU en de nationale BMX-selectie. Bongers: "de BMX-sport is enorm in ontwikkeling. Naast mijn rol als trainer werken we met een begeleidingsteam van specialisten." Teammanager Frank Smulders tilt het niveau van het team met de toevoeging van de nieuwe teamleden naar wereldbeker niveau. Met de huidige koers en de internationalisering van het team gelooft hij in de ambitie. "Zeker richting de Spelen ligt de focus op de pro-rijders." De teammanager is tevens de vader van de BMX-zusjes Laura en Merel Smulders. "De samenwerking binnen het team is intensief. Er wordt veel gelachen, maar er vallen ook zeker de nodige tranen en zweetdruppels."

Over Team TVE Sport
Team TVE Sport is opgericht in 2007 door Hennie van Osch, eigenaar van TVE sport. Het BMX-team viel de afgelopen vier jaar samen met Team Oegema onder TVE Sport BV. Laura Smulders startte vier jaar geleden met TVE Sport BV het eerste commerciële BMX-team in Nederland. Vanaf 2019 gaan beide teams zelfstandig verder. Het huidige Team TVE Sport wordt ondersteund door coach en trainer Ger Bongers, teammanager Frank Smulders, krachttrainers Robert van den Hof en Collin Dam van We Lift en mecanicien Jan Segers.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!