Heren VV Rooi na jaren weer kampioen

Sint-Oedenrode - Volleybalvereniging Rooi is afgelopen jaar als club helemaal in het nieuw gestoken door Hellings machinebouw, van Weert stukadoors en Van den Berk assurantiën. Tijdens die onderhandelingen viel een aantal keer de vraag: "Wanneer zijn jullie voor laatste keer kampioen geworden?"

Dat was alweer een flink aantal jaren geleden. De doelstelling voor VV Rooi heren 1 voor dit jaar was top 3. Maar het liep allemaal anders.... Door het seizoen heen bleek dat heren 1 thuis onverslaanbaar was en bij uitwedstrijden vaak de punten mee naar Rooi namen. De gedachten gingen steeds vaker naar het idee om voor het kampioenschap te gaan. Afgelopen dinsdag was de laatste wedstrijd en deze zou de beslissing brengen. Tegenstander NUVOC had nog niet veel punten laten liggen en kwam niet voor de lol naar Rooi. De tribune stroomde vol om Heren 1 te steunen in deze beladen pot.
In de eerste set liet VV Rooi zien dat de focus er was en door goed liberowerk van Marcel was het al snel 12-5. Dat liep uiteindelijk naar een 18-15 stand en een time-out was nodig.
Rust in het team en bal voor bal oppakken, dat zorgde voor de eerste setwinst. Na de tweede set was Heren 1 helemaal los en werd het zelfs 25-13. Dit door knap aanvalswerk van Richard en een goed optreden van Joris. Op de tribune werden de eerste zangnoten al geoefend. Dat werd ook gehoord door het team.
Tijdens de derde set liep het erg stroef. Zou de spanning spelbreker worden? NUVOC pakte steeds vier tot vijf punten voorsprong en zo stond het al snel 14-20. Tijd om elkaar even scherp te zetten en er volle bak voor te gaan. Passes van Rudi en Twan kwamen perfect en Chris zette de ballen scherp aan het net. Met een harde servicebeurt van Geert kwam VV Rooi terug tot 21-21. Daarna liep het weer als een trein. De aanvallen van Henri op buiten waren elke keer een punt. Dat zorgde voor de benodigde punten, met als resultaat een gewonnen derde set. Voor de zekerheid moest ook de vierde set gepakt worden. NUVOC was aangeslagen en kon het spel van VV Rooi niet meer volgen. Een sterke servicebeurt van Hans en de juiste smashes van Niels maakten het verschil. Ook deze set werd met een stevig puntenverschil gepakt. En dus na heel wat jaren kan het team trots zijn. Maar één wedstrijd verloren. Dan ben je de terechte kampioen.