Rhode verliest in blessuretijd

Sint-Oedenrode - Rhode | Van Stiphout Bouw leek blij met een puntenverdeling in en tegen Woezik en na 90 minuten was het ook nog steeds 0-0, maar Woezik dat na rust ook het betere van het spel had, sloeg in de blessuretijd alsnog toe.

In de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd, Woezik combineerde vlot en gebruikte de vleugels goed en kreeg ook de eerste goede kans, maar Paul van Heesch was attent. De eerste kans voor Rhode was voor Simon van de Wetering, maar zijn schot ging rakelings voorlangs. Daarna golfde het spel wat op en neer, maar echt uitgelezen kansen waren er eigenlijk niet. Voor waren er nog wel twee mogelijkheden voor de verdedigers, Roel Smeets uit een vrije trap en Mart Krüsemann met een schot. Ook voor Woezik waren er wat mogelijkheden.
Rhode begon goed aan de tweede helft, vanaf rechts werd de bal voorgezet en ook van heel dichtbij ingeschoten, maar tegen de keeper, vervolgens schoot Serge Voss de bal uit de rebound net naast. Daarna nam Woezik het initiatief over. Er kwamen enkele kansen, maar de rooise doelman kon waar nodig het gevaar keren. Woezik hield wel het betere van het spel, achterin zat het bij Rhode wel goed, maar het middenveld en voorhoede leek minder scherp. Kansen kwamen er wel, na ongeveer een kwartier twee voor Stan van de Mortel en vervolgens uit een vrije trap een voor Mark van der Zanden.  In de 74e minuut kwam Glenn van Lieshout vrij voor goal, maar de keeper was bij de les en onderschepte de bal. In het laatste kwartier werd Woezik steeds gevaarlijker en kreeg ook enkele goede kansen. Rhode leek na 90 minuten toch een punt mee naar huis te kunnen nemen, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis, uit een voorzet van rechts werd de spits bereikt en die kon van dichtbij scoren 1-0. Daarna kwam er toch nog een prima kans voor Rhode om de schade te herstellen, een voorzet van Simon van de Wetering werd door Pieter Verbruggen net over gekopt, het bleef 1-0.
Op tweede Paasdag ontvangt Rhode de nummer vier Leones dat zondag gelijkspeelde en nog volop in de race is voor een periodetitel. En dacht ruim een week geleden nog bijna iedereen dat Juliana kampioen zou worden daar denkt men nu zeker bij TOP Oss helemaal anders over. Juliana verloor opnieuw en heeft nog maar vier punten voorsprong op TOP dat één wedstrijd minder gespeeld heeft. Op 5 mei staat de wedstrijd tussen Juliana en TOP op het programma. Onderin kan nog van alles gebeuren. Nog zes ploegen strijden om een degradatieplaats en twee voor de nacompetitie.