Ollandia geeft dure punten weg in slotfase

Vanaf het startsignaal zagen de vele meegereisde supporters een heldhaftig Ollandia die gretig was om te scoren. In de 7e min. werd een corner van Stefan Erven door Gerbe Voets keurig in het doel geschoten. De 0-1 mocht op het scorebord bijgetekend worden. Vijf minuten later was het wederom Ollandia die dankbaar gebruikmaakte van de verkregen ruimte in het 16 meter gebied van EDN'56. Remco Voets besloot het risico te nemen door eens een schot op doel te wagen. Zijn snoeiharde schot vloog onder een duikende keeper door en het stond 0-2 voor de bezoekers uit Olland. Meteen na dit doelpunt liet EDN'56 zien dat zij ook nog verrassingen in petto hadden. Bij deze explosieve counter had Ollandia het nakijken, maar gelukkig spatte het schot op de lat uiteen. In de rebound werd de bal in het zijnet gewerkt en was het gevaar geweken. Het eerste half uur kon men tevreden zijn over het spel van Ollandia. Helaas duurt een wedstrijd 90 minuten. EDN'56 wist de druk op Ollandia op te voeren, waardoor Ollandia slordiger werd.

Tom Wouters wist zijn doel leeg te houden en de ruststand stond nog op 0-2 in het voordeel van Ollandia. In de tweede helft was Ollandia steeds vaker onzorgvuldig in het samenspel, waardoor EDN'56 meer balbezit kreeg. Zij waren gelukkig voor Ollandia vaak niet doeltreffend. Paul van Driel toonde de juiste strijdlust door het zijn tegenstander vaak lastig te maken. Ook Jos Leenderts wist een schot van EDN'56 van de doellijn te redden. In de 73e min werd een tegendoelpunt werkelijkheid. Iedereen had het al aan zien komen. Tevens hoopte men dat het niet zou gebeuren. Een vrije trap voor EDN'56 aan de zijkant van de 16 meter deed de bal in een druk doelgebied belandden. Er werd aan alle kanten verdedigd, maar Ollandia kon een doelpunt niet voorkomen. Met een 1-2 op het scorebord leek EDN'56 vleugels te krijgen om de achterstand in te halen. Jan Wouters maakte afgelopen zondag zijn rentree in het eerste elftal. Samen met de voorhoede wist hij enkele kansen te creëren. Jan Wouters stond in de juiste positie voor het doel om een voorzet van Stefan Erven te beantwoorden. Zijn kopbal had zoveel vaart dat de bal de verkeerde kant opging. Even later was het een goed voetballende Stan de Beer die zijn schot over het doel zag vliegen. Wat Ollandia verzaakte, deed EDN '56 wel. Zij bleven strijden en dus kwamen zij jammer genoeg in de 89e minuut alsnog op gelijke hoogte. Met een teleurstellende 2-2 eindstand kon Ollandia niets anders dan hun verlies te dragen. Komende week maar goed evalueren en ook weer vooruitkijken. Zaterdag speelt Ollandia om 17.00u thuis tegen Tuldania. Tot dan!