Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 39a361
Sport

Attaque na overwinning zo goed als veilig

Sint-Oedenrode - Attaque heeft in de negende speelronde goede zaken gedaan. Na een overwinning op concurrent Return Oss 3 lijkt het gat op de teams onder de Rooise ploeg groot genoeg.

Return Oss is de nummer drie in de stand en had een voorsprong van 3 punten op de Rooise formatie, mede dankzij een extra gespeelde wedstrijd. De avond begon prima voor Attaque: Menno van Os behaalde een zwaarbevochten overwinning. Maico van Boxmeer was ook dichtbij een overwinning, maar kwam net te kort. Burt van Geffen won eenvoudig. Return deed wat terug met een gewonnen dubbel- en enkelspel, waardoor het halverwege de avond 2-3 stond. Attaque liet het daar niet bij zitten: Menno, Burt en Maico wonnen achtereenvolgend en daarmee kwam de overwinning erg dichtbij. Burt van Geffen kon vervolgens niet zorgen voor een 100% score, waardoor Menno tegen zijn rivaal Nicky Schreuders het beslissende punt moest pakken. De wedstrijd werd een ware kraker en Menno trok daarbij net aan het langste eind, waarmee de ontmoeting in een 6-4 overwinning voor Attaque eindigde. De voorsprong op nummer 5 TTVE bedraagt nu 8 punten, terwijl de achterstand op Return Oss nu nog maar 1 punt is. De derde plek lijkt dus een realistisch doel.

Attaque 2 kende ook een erg belangrijke avond. Tegenstander was PJS 2, dat de vijfde plek bezet, vier punten achter de Rooise ploeg. Stefan Kerk beet het spits af, maar verloor wederom nipt van zijn tegenstander. Cliff van Driel speelde vervolgens een sterke pot en won knap. Ook Leon Huijberts begon sterk. Het gelegenheidsduo Stefan/Cliff voerden de score nog verder op. PJS deed in de vijfde partij van de avond wat terug, maar Attaque liep aan de hand van Stefan en Leon uit naar 5-2. Een kleine overwinning zou prima zijn, maar met het oog op de laatste wedstrijd wilde Attaque zo ver mogelijk uitlopen op zijn concurrenten. Dat lukte uiteindelijk goed: Leon won ook zijn derde wedstrijd van de avond en Stefan zijn tweede. De ontmoeting tussen de twee degradatiekandidaten eindigde in een 7-3 overwinning voor Attaque. De voorsprong op de degradatiezone bedraagt na de wedstrijd 6 punten op Irene. Een derde plek is ook nog mogelijk; nummer drie Unicum staat een punt boven de Rooienaren.

Attaque 3 speelde deze week zijn laatste twee wedstrijden van het seizoen. Woensdag stond de verzette ontmoeting tegen Taveres 3 op het programma. De vorige ontmoeting tussen beiden eindigde in een 8-2 overwinning voor Attaque en om nog enige kampioensaspiraties in leven te houden moest er wederom ruim gewonnen worden. Het ging behoorlijk, maar net niet goed genoeg: de ontmoeting eindigde in een 7-3 overwinning voor Attaque. Henry van Casteren won alle drie zijn partijen. Nick van Galen leek dat ook te doen, maar kende wat pech en verloor er eentje. Job van Galen deed het ook behoorlijk, maar bleef steken op één winstpartij. Vrijdagavond speelde de ploeg thuis tegen PJS 3. In Vught, eerder dit seizoen, won PJS nog de ontmoeting met 6-4. Deze keer ging het al wat beter. Nick won eenvoudig zijn eerste pot. Henry en Bram speelden vervolgens marathonpartijen. Bram won, maar Henry verloor. Het dubbel ging daarna naar PJS toe, waardoor de laatste titelkansen verdwenen leken te zijn. Henry en Nick zorgden wel weer voor een voorsprong, maar ook deze werd weer ingeleverd. PJS pakte zelf nog een 4-5 voorsprong, maar Nick stelde orde op zaken en bracht de eindstand naar 5-5. Door dit gelijkspel in de tweede plek wel zo goed als zeker. PJS 2 staat negen punten achter de Rooise mannen, met nog 10 punten op het spel. 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!