VV Nijnsel boekt twaalfde zege op rij

Dit kunnen weinig ploegen de geelblauwen nazeggen! En het is nog steeds geen garantie voor het kampioenschap of promotie, want concurrent Avesteyn uit Dinther doet nog steeds volop mee aan de top. Over enkele weken hebben zij eindelijk hun achterstallige wedstrijden ingehaald en reizen zij op zondag 12 mei af naar Nijnsel.

Nijnsel had enkele weken geleden al redelijk gemakkelijk afgerekend met de gastheren uit Lith. Ditmaal was Nijnsel dus de thuisbasis en dan mag je verwachten dat de thuisploeg na het beginsignaal meteen gas geeft. En zo geschiedde. Na een kleine acht minuten een doorbraak op rechts waaruit niemand minder dan verdediger Robin Wetzer met het hoofd de 1-0 voorsprong scoorde. Een geweldig moment voor deze sympathieke gast uit de Kruisstraat. Amper drie minuten later eenzelfde scenario maar nu draaide Stefan Hulsen aan de knoppen: 2-0.
Vervolgens ging Nijnsel zowel voor als na de rust op zoek naar een comfortabelere score maar dat gebeurde niet. De bezoekers bleven relatief gemakkelijk overeind zonder zelf echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd kabbelde voort; de thuisploeg had meer balbezit maar gevaarlijke situaties bleven uit. In de 68e minuut mogelijk nog een 'strafschopmoment'; de goed leidende scheidsrechter uit het sfeervolle Elsloo was resoluut: 'geen strafschop'. De punten bleven dus relatief gemakkelijk in Nijnsel terwijl concurrent Avesteyn uit Dinther thuis tegen rode lantaarndrager Ravenstein op een spectaculaire 4-4 eindigde.

Tweede Paasdag om 14.00 uur naar Ravenstein
En daar hadden we het net over! De dorpelingen uit Noordoost-Brabant met hun fraaie station en stadion spelen aanstaande zaterdag nog een keer tegen Avesteyn en vervolgens op tweede paasdag tegen Nijnsel. De gastheren zullen er alles aan doen om onderin weg te komen en dat werkt vaak het makkelijkst door wedstrijden te winnen. In Nijnsel waren de polderbewoners redelijk kansloos maar op de vertrouwde grond kunnen niet vermoede krachten los komen……
Kortom Nijnsel supporters, laat de eieren voor wat ze zijn en reis op Tweede Paasdag, de Heer is alweer even verrezen, met velen naar het pittoreske Ravenstein om aldaar opnieuw drie punten te scoren.
Vervolgens zijn we maar liefst twee zondagen vrij van competitievoetbal en zullen we moeten afwachten wat de achterstallige wedstrijden zullen opleveren. Op zondag 12 mei wordt de competitie hervat en wel tegen concurrent Avesteyn. Alle hens aan dek tegen die tijd en mogelijk de beslissende wedstrijd om het kampioenschap ofschoon er twee weken later, na opnieuw een thuiswedstrijd tegen het sterke Nulandia, nog een laatste wedstrijd op het programma staat, uit tegen WEC, dit op zondag 26 mei.