Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: bd93b2
Sport

HBV Concordia wint de NHB-beker

Sint-Oedenrode - Net als de KNVB heeft ook de handboogsport haar eigen bekerwedstrijd. In de handboogsport begint dit in een voorronde op regionaal niveau gevolgd door een halve finale in één van de 4 rayons in Nederland.

Uiteindelijk strijden per rayon de beste 2 teams in de finale van de NHB-beker met in totaal de beste 8 van Nederland. Deze wedstrijd wordt in teamverband en setsysteem verschoten. Met een aantal van 4 personen schiet je elke set steeds 1 pijl per persoon. Deze 4 pijlen opgeteld is de setscore voor het desbetreffende team. In een maximum van 5 sets wordt de winst bepaald. HBV Concordia ging er in de eerste fase gemakkelijk met de winst vandoor en kwalificeerde zich voor de halve finale. Ook de halve finale ging voortvarend met een duidelijke overwinning met teamgenoten Willem Nijssen, Jos de Vries, Jan van Tongeren en Rick van den Oever.

Het winnen van de NHB-beker is iets waar teamgenoot Willem Nijssen al jaren op gebrand is. In zijn tijd bij Doele Willem 3 in Boekel heeft hij alles gewonnen wat er te winnen valt met het team, behalve de NHB beker. Willem maakte de stap naar Concordia Sint-Oedenrode om met een sterk team en een clublocatie dicht bij huis nieuwe successen te boeken.

De finale is een wedstrijd waar er continue verschoven wordt in de koppositie. Ieder team schiet 1x tegen elk van haar 7 tegenstanders. Concordia wist dat er weinig verliespunten mochten worden geleden. Concordia schoot die dag met teamgenoten Willem Nijssen, Jos de Vries, Sheila van den Berk en Rick van den Oever. In de eerste zes wedstrijdjes speelden zij 2x gelijk en wonnen 4x. Op dat moment stond Concordia 2e, net achter het team uit Zoetermeer. 'We moeten nu winnen en Zoetermeer moet verliezen, zei Nijssen nog.' Concordia kreeg haar gemakkelijkste tegenstander als laatst wat hen afhankelijk maakte van de match tussen Zoetermeer en Lieshout. Lieshout won de match op het nippertje van Zoetermeer waardoor Concordia won. 7 april 2019 gaat de boeken in als de dag dat HBV Concordia voor de eerste keer de NHB-beker won! Dit alles door de inzet van: Willem Nijssen, Jos de Vries, Jan van Tongeren, Chrislaine van den Berk, Sheila van den Berk en Rick van den Oever.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!