Ollandia loopt tegen eerste nederlaag aan

Het zou zo mooi zijn geweest, ongeslagen de competitie beëindigen. Helaas zit dat er niet meer in want Ollandia was in de wedstrijd tegen Essche Boys geen schim van de afgelopen 18 wedstrijden. Misschien kwam het door afwezigheid van een paar spelers, maar dat zou eigenlijk niet mogen. Er was nog voldoende kwaliteit over om deze wedstrijd winnend over de streep te trekken. Maar er waren teveel spelers die niet hun gebruikelijke niveau haalden waardoor er een gelijkopgaande strijd ontstond, waarbij Essche Boys op basis van vechtlust de overwinning zeker niet gestolen heeft.
De eerste grote kans was er dan ook voor Essche Boys in de 28e minuut. Een vrije trap vanaf de middenlijn wordt de doelmond in gebracht en onze verdedigers zagen het en keken er naar, niet ingrijpend. Hierdoor kwam een van de Essche voorwaartsen vrij voor Tom, maar gelukkig schoot hij de bal voorlangs.
en paar minuten later was er een nog grotere kans voor Ollandia. Steven van Dijke speelde op het juiste moment de inkomende Rob van de Heijden aan die vrij voor de keepr kwam te staan. Helaas schoot hij de bal tegen het uitgestoken been van de keeper en was deze kans verkeken. Gaandeweg de 1e helft werd het spel er allemaal niet beter op en waren de spaarzame kansjes vooral voor Essche Boys.
Met een 0-0 ruststand ging men de kleedlokalen opzoeken

In de 2e helft had trainer Bas van Engelen wat omzettingen gedaan, daarmee hopende de wedstrijd te kunnen kantelen en meer af te dwingen dan voor de rust. Er werd meer druk gezet en voornamelijke gevoetbald op de helft van Essche Boys, waarbij we wel attent moesten zijn op gevaarlijke uitvallen van hun kant.
Binnen 10 minuten waren er twee prima acties en dito kansen van respectievelijk Stefan Erven en Jos Leenderts die door goed keeperswerk teniet werden gedaan. In de 58e minuut waren de handen al in de lucht want een afgemeten voorzet van Stefan Erven werd goed door Steven van Dijke ingekopt. Helaas stond er iemand op de lijn en werd de bal gekeerd, in de rebound werd er opnieuw tegen een speler op de doellijn geschoten en bleef de 0-0 op het scorebord staan. Niet veel later was het wel raak aan de andere kant. Balverlies van Ollandia op het middenveld deed Essche Boys in balbezit komen en het was Robin van Beek die met een geweldig afstandssschot Tom Wouters kansloos liet. Nu kwam er helaas dus 0-1 op het scorebord staan.

Hierna probeerde Ollandia het nog wel maar de echte overtuiging ontbrak en de kopjes gingen steeds meer hangen. Het waren dan ook Essche Boys die redelijk gemakkelijk de 0-1 over de streep kon trekken en na 90 minuten juichend het eindsignaal ontving van de jeugdige, maar goed leidende scheidsrechter Fonken uit Best. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen EDN'56 en hopelijk kunnen we ons dan revancheren.