Logo mooirooi.nl
Sjef v.d. Berg schiet Europees record   | Fotonummer: 859ab9
Sjef v.d. Berg schiet Europees record
Sport

Europees record voor Sjef v.d. Berg

Sint-Oedenrode/Antalya - Het Nederlands Olympisch team is afgelopen week op trainingskamp geweest in Antalya (Turkije). De week werd afgesloten met de Spring Cup. Sjef van den Berg schoot 690 punten in de kwalificatieronde. Dat was een verbetering van het Europees record (689) en van zijn eigen Nederlands record (687). Hij ging dus als eerste geplaatst naar de finales. Ook het team met Sjef was als eerste geplaatst.

Het team stond sterk te schieten en versloeg Rusland in de gouden finale.  Later op de dag waren de individuele medaillefinales. Sjef versloeg zijn tegenstander met een shoot off in de halve finale. Ook in de gouden finale was een shoot off nodig om de winnaar te bepalen. De pijl van Sjef zat een centimeter verder van het midden, dus hij moest zich tevreden stellen met een zilveren medaille. Het team reist deze week door naar de Grand Prix in Boekarest. Daar kunnen zij een teamticket halen voor de European Games.

Op dinsdag schoot de Rozelaer een wedstrijd in de 18 meter competitie. De dagwinnaar was Martie Verhoeven met 224 punten. De overige scores: Jan Gordijn 199, Ron Spijker 180, Jan van Erp 179, Piet van de Steen 171, Joep Verbunt 135 en de houtschutters: Toon Hermes 192, Carlo de Wit 137 en Frans Temmink 69.

Op vrijdagavond was de vriendschappelijke wedstrijd tegen Beatrix in Eindhoven. Hierij wint de vereniging die in totaal het dichts bij het gemiddelde schiet. Dit was de eerste wedstrijd. In het najaar wordt de tweede wedstrijd geschoten en dan wordt de winnaar bekend. De scores waren: Jan Gordijn 132, Martie Verhoeven 205, Jos van den Berg 72, Jos van de Veer 168, Frans van de Braak 189, Rob Naus 231, Toon Hermes 133, Carlo de Wit 73, Chris Rokven 162, Jan Versantvoort 191, Joeri de Kleijn 142, Karin de Jong 195, Patrick Bouman 225 en Simon Boersbroek 189. In totaal kwam Ontspanning op -38 en Beatrix op -30. Het verschil is dus 8 punten.

Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!