Afbeelding

Rabobank inspireert jongeren tijdens Week van het Geld

Zakelijk

Meierijstad - Van 25 t/m 29 maart vond de landelijke Week van het Geld plaats. Tientallen collega's van Rabobank Hart van De Meierij gaven een gastles op basisscholen om kinderen financieel wijzer te maken. Daarnaast sloten ruim tweehonderdvijftig vmbo-3 leerlingen van het Elde College de schoolweek af met de theatervoorstelling Cashflow. Hiermee werden zij op aansprekende wijze geïnformeerd over geldgedrag en schulden. Door al jong te leren omgaan met geld wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd.

Theatervoorstelling Cashflow
Jongeren komen steeds vaker in aanraking met de verleiding om geld uit te geven. Sommigen raken zelfs in financiële problemen, iets wat Rabobank Hart van de Meierij graag wil voorkomen. Daarom hebben zij ook dit jaar de educatieve voorstelling Cashflow aangeboden aan het Elde College. Maar liefst vijf keer kregen de drie energieke acteurs van theatergroep Bock & Baas de blauwe zaal van het Spectrum aardig stil. Zelfs op vrijdagmiddag. In de voorstelling is te zien hoe hoofdrolspeler Mark door groepsdruk en commercie telkens weer in de verleiding trapt om geld uit te geven. In het nagesprek is besproken hoe je schulden voorkomt en welke oplossingen er zijn.

Bank voor de Klas
Bank voor de Klas is een onderdeel van de Week van het Geld. Met behulp van het interactieve spel CashQuiz geven medewerkers van banken gastlessen in groep 6 t/m 8. Michelle Laros, werkzaam als adviseur Dagelijkse Bankzaken, vertelt: 'Eén van de doelen van Rabobank is een bijdrage leveren aan de zelfredzaamheid van mensen. Met Bank voor de Klas hebben wij de kans om leerlingen spelenderwijs en interactief te informeren over geldzaken en zo bij te dragen aan financieel bewustzijn op jonge leeftijd.'

Bank voor de Klas is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken. Landelijk worden er ruim 3.000 gastlessen gegeven door medewerkers van diverse financiële instellingen. Meer informatie is te vinden op weekvanhetgeld.nl. Op deze website kunnen kinderen ook de GeldType test doen. Zo kunnen ze ontdekken of ze een Big Spender of Spaartopper zijn.