Lita van Weert is één van de genomineerden.
Lita van Weert is één van de genomineerden.

Veel Rooienaren genomineerd voor Sportgala Meierijstad

Algemeen Algemeen / Sint-Oedenrode

Meierijstad - Voor de allereerste keer vindt op 29 april het Sportgala Meierijstad plaats. Sint-Oedenrode had jarenlang een gerenommeerd eigen Sportgala waarin alle winnende Rooise flink wat aandacht kregen. Nu wordt die aandacht verdeeld over de gehele gemeente. Er zijn voor het kersverse evenement ook Rooienaren genomineerd. In meerdere categorieën zijn ze volop vertegenwoordigd.

Het gaat om de volgende genomineerden:

Categorie jeugd, sporter: Jade Kluijtmans (tennis), Categorie jeugd, sportploeg met een beperking: Rhode G1, Categorie jeugd, sporttalent: Jarno van Gorkum (handboogschieten) en Lita van Weert (schoonspringen).
Volwassenen, sporter: Dewi Lo-a-Njoe (judo) en Koen van der Zanden (voetbal), volwassenen, sportploeg: Rhode 1, volwassenen, sportvrijwilliger: Linda Bekkers (badminton).

Op maandag 29 april vindt de uitreiking van de Sport Awards Meierijstad plaats. De Sportraad Meierijstad en de gemeente organiseren dit sportfeest voor de verenigingen en vrijwilligers die het, dag in dag uit, mogelijk maken te sporten.
Stemmen op genomineerden van start!
Inmiddels zijn de genomineerden in de diverse categorieën aangemeld. Een onafhankelijke jury bepaalt per categorie de winnaar die op 29 april een Sport Award ontvangt. Ook kunnen alle inwoners van Meierijstad tot 22 april hun stem uitbrengen op hun favoriete genomineerde sporter of sportploeg voor de publieksprijs. Er kan gestemd worden via www.sportawardsmeierijstad.nl/stemmen. Daar staat ook een korte omschrijving van alle genomineerde sporters.

Feestprogramma 29 april
De voorbereidingen voor 29 april zijn in volle gang. Het feest begint voor de jeugd al in de middag. Bas Muijs is de presentator van de middag. Hij is bekend acteur van o.a. GTST en Costa! en stadionspeaker bij NL-wedstrijden.
Er zijn diverse clinics en als hoogtepunt van de middag worden de jeugdige kampioenen in de leeftijdscategorie 5 t/m 17 jaar gehuldigd, de genomineerde sporters worden beloond met een Sport Award en de winnaar van de publieksprijs wordt bekend gemaakt. Deze huldiging wordt gedaan door wethouder Van der Pas en TeamNL-hockeyster Marloes Keetels.
In de avond gaat het feest verder voor de volwassenen, met entertainment en huldigingen. Ook hier is Bas Muijs de presentator. De kampioenen (vanaf 18 jaar) worden gehuldigd, de Sport Awards worden uitgereikt en de winnaar van de publieksprijs wordt bekendgemaakt. De avond wordt geopend door burgemeester Van Rooij en wethouder Van der Pas reikt de prijzen uit. De tweede helft van de avond is in de vorm van een gezellig sportcafé met gelegenheid voor ontmoeting en lekkere drankjes en hapjes. Waar wordt dit evenement gehouden: Locatie middag- en avondprogramma: 't Spectrum Schijndel. Bij slecht weer - middagprogramma jeugd in sporthal Dioscuren